Simona Halep: Un exemplu că și românii pot

0
996

TENNIS-WTA-RUS

La doar douǎzeci și doi de ani, printre primele zece din lume. Ne plângem mereu că nu mai avem modele. Ne plângem că societatea aceasta în care trăim promovează mediocritatea şi incultura. În mare parte acesta este adevărul, însă dacă ne-am uita mai atent în jurul nostru, am putea vedea că sunt şi oameni care reuşesc şi care merită să fie consideraţi adevărate modele.

Simona Halep, la doar douǎzeci si doi de ani, a reuşit să intre printre primele zece jucătoare de tenis din lume. Nu sunt sigur dacă toată lumea înţelege importanţa acestei performanţe. În primul rând, fiind un sport individual, există sute de mii de jucătoare de tenis în toată lumea. Simona se află printre primele zece, deocamdată. Tenisul este supranumit „sportul alb” datorită faptului că este unul dintre cele mai „curate” sporturi. Să reuşeşti în tenis necesitǎ, pe lângă multă muncă şi anumite sacrificii, o situaţie financiară foarte bună. Din această cauzǎ mulţi copii foarte talentaţi sunt nevoiţi să renunţe la pasiunea lor. Simona a câștigat în carieră şase turnee WTA(The Women’s Tennis Association) la simplu (toate în 2013), cele mai importante fiind cele de categorie Premier de la New Haven și Moscova, dar și turneele de la Nurenberg si Budapesta.

Anul acesta, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală de la Australian Open, iar în acel moment întreaga ţară începea să viseze la o posibilă câştigare a turneului. Din păcate, drumul ei s-a oprit în sferturi, însă vârsta, talentul şi valoarea pe care le-a demonstrat ne dau speranţe că în viitorul apropiat va câştiga unul dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Simona este unul dintre modelele pe care le căutam. Este un exemplu de ambiţie şi un exemplu că şi tinerii români pot realiza lucruri măreţe. Din păcate, mediatizarea acestor oameni se face doar în momentul în care realizează ceva, iar alte personaje, care nu realizează nimic toată viaţa lor, apar în permanenţă la televizor şi în ziare. Oameni asemenea Simonei ar trebui în permanenţă să fie promovați. Poate în momentul în care unii copii văd aceste exemple de reuşită, se vor ridica de la calculatorul din faţă şi vor păşi pe un teren de tenis.

Redactor: Vlǎduţ Sasu

Sursa foto: gsp.ro