Simona Halep poate rata a patra șansă consecutivă de a deveni numărul 1 WTA

 

Simona Halep a părăsit tunerul de la Wimbledon în sferturi de finală după ce a fost a fost învinsă de Johanna Konta cu socrul de 7-6, 6-7, 4-6. Simona a ratat astfel, şansa de a deveni lider mondial. De luni, 17 iulie, numărul 1 WTA este Karolina Pliskova.  Turneul de la Wimbledon a fost a treia șansă consecutivă pentru româncă de a deveni numărul 1 WTA, după turneele de la Roland Garros şi Eastbourne.

La Roland Garros, Simona avea nevoie să câştige turneul pentru a deveni numarul 1 WTA, dar aceasta a pierdut finala în fața Jelenei Ostapenko, cu socrul de 4-6, 6-4, 6-3.

La Eastbourne, românca avea nevoie să ajungă în finala turneului, dar, la fel ca la Wimbledon, s-a oprit în sferturi, unde a pierdut în fața Carolinei Wozniacki, cu socrul de 7-5, 4-6, 1-6.

„Am avut o altă şansă aici. Am fost aproape. Dar asta nu mă afectează atât de mult, pentru că am mulţi ani în faţă. Aşa că poate voi avea mai multe şanse. E aproape, deci trebuie să continui să muncesc”, a declarat Simona Halep după meciul din sferturi de finală de la Wimbledon.

O nouă șansă pentru Simona

A patra șansă pentru Simona Halep de a deveni numărul 1 WTA poate fi chiar la turneul de la București, care începe luni, pe 17 iulie. În cazul în care românca ar câștiga acest turneu ar însemna automat atingerea primului loc în clasamentul WTA, deoarece învingătoarea primeşte 280 de puncte.  În aceeaşi săptămână cu turneul de la București se mai joacă şi turneul de la Gstaad, unde nu s-au înscris nici Angelique Kerber, nici Karolina Pliskova.

Cu toate acestea, Simona a anunțat că nu va participa la turneul de la București. Românca a declarat la conferinţa de presă de după meciul cu Johanna Konta că nu va participa la Bucureşti, dar ea se poate răzgândi până vineri, când va trebui să ofere un răspuns final. În cazul în care nu va participa la acest turneu, Simona ratează o nouă ocazie de a deveni numărul 1 WTA.

„Încă nu am primit un răspuns oficial de la Simona. Avem un wild card pregătit pentru ea şi aşteptăm o decizie finală până vineri, 14 iulie”  a spus preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Locul 2 WTA este cel mai înalt ocupat de Simona Halep. Prima oară când a ajuns a doua din lume se întâmpla în august 2014 (după finala de la Roland Garros şi semifinala de la Wimbledon).

sursă info: fanatik.ro, digisport.ro, adevărul.ro

sursă foto: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here