Simona Halep părăsește cu capul sus US Open

Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală la US Open, după ce a fost învinsă în cel mai frumos meci al turneului de către nimeni alta decât Serena Williams.

Americanca s-a impus greu, în 3 seturi, scor 6-2 4-6 6-3, la capătul unei partide care a durat nu mai puțin de 2 ore și 17 minute.

A fost cea de-a doua întâlnire dintre cele două în turneele de Mare Șlem, precedenta fiind în 2011 la Wimbledon la chiar primul lor meci, câștigat de asemena de Serena Williams, tot în 3 seturi.

Serena a început mai hotărâtă meciul și a făcut repede break-ul, distanțându-se la 3-0. Simona s-a menținut la un break în spate, însă la 5-2 Serena Williams a reușit din nou să câștige pe serviciul adversarei și astfel și-a adjudecat primul set.

Setul al doilea a fost și cel ma disputat al meciului. Compatrioata noastră avea nevoie de o schimbare în jocul ei pentru a nu mai intra în jocul în forță al Serenei. Determinarea și agilitatea pe teren i-au permis româncei să facă break-ul la 1-1 și să-l mențină până la sfârșitul setului. Astfel, setul al doilea s-a încheiat cu 6-4 pentru Simona.

Perioada bună de joc a constănțencei a continuat și în setul decisiv. Simona a avut 2 mingi de break în chiar primul game al setului, însă Serena și-a amintit că poate servi cu peste 200 km/h și a „fulgerat” nu mai puțin de 4 ași consecutivi. S-a mers cap la cap cu serviciul până la 2-1 când Serena a profitat de serviciul 2 mai moale al Simonei, obținând astfel break-ul decisiv care avea să-i aducă și victoria. S-a ajuns la 5-3 și Serena Williams era pusă în postura de a servi pentru meci. Aceasta a servit impecabil și a lovit năpraznic cu dreapta, creându-și astfel 3 mingi de meci. Halep a salvat-o pe prima dintre ele cu un backhand incredibil în lung de linie ca răspuns la o altă dreaptă fulgerătoare a Serenei.

Venise însă momentul execuției, iar la a doua minge de meci Serena încheie meciul și se califică în semifinale la US Open, acolo unde o așteapă Karolina Pliskova.

Concluzia meciului: Simona a făcut un meci solid și a rezistat bine schimburilor în forță ale Serenei Williams. Diferența s-a făcut la serviciu, acolo unde diferența a fost cât se poate de evidentă între cele două jucătoare, Serena servind nu mai puțin de 18 ași, în timp ce Simona doar unul.

Serena a fost învinsă de 2 ori în turneele de Mare Șlem în acest an, în finalelele de la Australian Open și Roland Garros, de Angelique Kerber, respectiv Garbine Muguruza.

Vezi AICI cele mai importante secvențe din meciul Simonei Halep cu Serena Williams:

Sursă foto: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here