sâmbătă, iunie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipSilviu Pașca „Dacă nu ai barbă și nu vrei să îți lași…...

Silviu Pașca „Dacă nu ai barbă și nu vrei să îți lași… nu-ți lăsa. O să se uite prietena ta după bărboși oricum.”

Cu toții avem acea persoană pe care o sunăm atunci când avem nevoie de ceva. Indiferent despre ce e vorba. Eventual o mai avem și la speed dial. Orice s-ar întâmpla, you call… THE GUY. Ei bine, Silviu Pașca este THE GUY. Poate nu ați aflat încă. Băiatul cu barbă mare, așa cum îl știe lumea de pe INSTA, rupe rețelele sociale, stârnește invidia multor bărbați, admirația domnișoarelor și nu se mai oprește. I-am urmărit parcursul atât la Românii au Talent cât și la Vocea României, iar de aici totul nu putea să meargă anywhere but up.

La câteva luni de la concurs, dau peste o poză a unui bărbos pe INSTA, care într-un mod ciudat mi se părea cunoscut. Stau și stau…. și mai stau încă puțin și abia apoi îmi dau seama cine e. Mi-am zis: „Ia stai! Nu e… care a fost la… și la…? Ei da! Ăsta da extreme makeover.” Trebuie să recunosc. Un bărbat cu o barbă mi s-a părut întotdeauna misterios. Așa că am vrut să îl cunosc ceva mai bine pe băiatul ăsta. Iată ce am discutat.

1. Ce l-a determinat pe Silviu Pașca să se transforme în Băiatul cu barbă mare?

Presupun că faptul că mi-am lăsat barbă, efectiv. Chiar a făcut cineva o glumă de curând și a spus că în foarte puțin timp o să devin barba aia mare cu un băiat.

2. Care crezi că sunt motivele pentru care bărbații cu barbă sunt la modă în ultima perioadă?

În ultima perioadă. Foarte bine spus. Păi mă gândesc că sunt la modă pentru că acum ceva vreme erau în vogă bărbații blonzi, mai apoi bărbații rași… aici e vorba despre un trend. Dar să știi că nu toți cei care au barbă și-au lăsat barbă de dragul trendului. Cunosc foarte mulți oameni care și-au lăsat barbă pentru că așa simt ei. Sunt de părere că barba este extensia personalității unui bărbat.

11081192_10153693402523852_3114526046676476215_n

3. Cât de ușor este pentru un bărbat să crească o barbă și să o întrețină?

Nu e greu. Practic de crescut este cel mai simplu lucru pe care poți să îl faci. Depui mult mai puțin efort decât atunci când te bărbierești. Trebuie tunsă potrivit și periodic. La două, trei luni trebuie să mergi să-ți tunzi barba frumos. Astfel o să îți crească sănătos și organizat. Acum aș fi avut barba mult mai mare dacă nu aș fi tăiat-o și dacă nu i-aș fi dat o formă. Riscam însă să arat ca un Yeti.

4. Ce rol a jucat barba în cariera ta?

Barba m-a ținut oarecum în atenția lumii, a publicului. Aici vorbesc despre doza aia mică de superficialitate, pentru că eu sunt foarte capricios cu muzica pe care o fac și vreau să iasă într-o anumită formă. Iar ca să iasă într-o anumită formă e nevoie de timp și de disponibilitate fizică efectivă din partea tuturor persoanelor care sunt implicate. Lucrurile astea durează de obicei, dar prin intermediul rețelelor sociale barba m-a ajutat să captez atenția oamenilor, ceea ce nu e un lucru rău. Mulțumesc barbă (spuse mângâindu-și barba).

11082630_10153693164598852_6655767350170180039_n

5. Ce a însemnat participarea la Vocea României pentru tine și cum te-a ajutat?

Înainte de toate am participat la Românii au Talent, nu știu dacă mai ții minte. Am fost acolo cu un band și cei de acolo m-au remarcat și m-au invitat să particip la Vocea României. Pe Smiley îl cunoscusem deja de la Românii au Talent, îi plăcea într-o oarecare măsură ceea ce făceam, dar plecând înapoi de la București la Timișoara atunci, nu s-a mai păstrat legătura. Însă, întorcându-mă la Vocea României și având efectiv ocazia să lucrez cu el în echipa lui, s-a creat o legătură mai strânsă între noi și am ajuns să colaborăm.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k5-xYCxcAVE&list=LLg94THCdeyzA80593Wk6TlA&index=1[/youtube]

6. Dacă cineva vrea să știe cum ești tu pe scenă, ce melodie ar descrie cel mai bine asta?

Îmi place mult să cânt rap, să cant melodia lui Eminem, Loose Yourself, sau Can’t hold us a lui Macklemore. Chestii din astea mai solicitante, negenerice.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1C6fwDcvQfY[/youtube]

7. Cu cine ți s-a spus că semeni din cauza bărbii tale?

E un tip care are trăsături sau eu am trăsături ca și ale lui… nu sunt sigur. Un tip mult mai slăbuț, cu o barbă la fel de mare, pe care îl cheamă Ricki Hall. Cu el mi s-a spus că semăn în mai multe ipostaze. Chiar am găsit niște poze în care singura diferență e că eu sunt mai mare. NU mai gras, mai înalt, mai masiv. Sper că s-a înțeles.

Silviu Pasca

8. Cât de mult înseamnă imaginea și cât interacțiunea cu publicul la un concert?

Mă, contează foarte mult, dar în acelaș timp, dacă nu e omogen pachetul, nu cred că reușești să fii 100%  convingător. Eu nu știu dacă sunt 100% convingător, aș fi probabil subiectiv și nu ar fi normal să spun eu lucrurile astea despre mine. Eu mă simt foarte bine cum cânt, eu pe mine mă conving. Sunt foarte convins de ceea ce cânt și de modul în care o fac, pentru că altfel nu aș fi cântat. Toate aspectele sunt importante. De la felul în care cânți, la calitățile pe care le ei, modul în care te prezinți, absolut totul. Datoria noastră este să muncim și să facem ce putem noi mai bine.

9. Unde te putem auzi cântând în următoarea perioadă?

Plecăm foarte mult prin țară Week-endul ăsta suntem la Buzău și Piatra Neamț. Vă anunț pe FACEBOOK de îndată ce am programul stabilit.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GLyjj65-TsQ&list=LLg94THCdeyzA80593Wk6TlA&index=2[/youtube]

10.  Ce sfat le dai bărbațior care nu au încă o barbă?

Dacă nu au încă o barbă, înseamnă că nu vor. Depinde de ei. E o schemă logică: nu ai barbă, dacă îți dorești să ai, nu te mai bărbieri, las-o să crească. Dacă nu ai barbă și nu vrei să îți lași…. nu-ți lăsa barbă. O să se uite prietena ta după bărboși oricum.

11091237_10153700608268852_8457594247605786051_n

11.  Cum te simți în echipa HaHaHa Production?

E un colectiv foarte omogen aici. Bine, ca în orice colectiv există diferențe de opinii între oameni, dar asta face ca totul să fie constructiv și să avanseze permanent. E ca un bulgăre de zăpadă în josul dealului, crește și ia amploare. E foarte fain ce se întâmplă. Sunt oameni foarte creativi, productivi, se face muzică foarte faină. Mi-am făcut mulți prieteni aici și în principal cred că asta e cel mai important. Atmosfera de lucru e mereu relaxată și îți face plăcere să fii aici. Cred că e un scop pentru oricine aspiră să facă ce facem noi. Să fie aici. La HaHaHa. E practic cea mai înaltă treaptă pe care poți să fii din punct de vedere al unei Case de Producție aici în România. Sper să nu fiu foarte subiectiv când spun lucrurile astea, dar eu așa simt.

10402616_1097859030228625_3635799797346303286_n

Sursă foto: arhivă personală.

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular