Silence Café – Cafeneaua studenteasca a ASE-istilor si a Voluntarilor

0
202

Inca de la inceput Silence Cafe a fost destinata studentilor. Generatii intregi de ASE-isti si studenti de la SNSPA i-au trecut pragul, cat si liceeni de la Colegiul German Goethe, Colegiul Economic Virgil Madgearu si alte licee aflate in apropiere, in cei aproape 18 ani de existenta.

Din 1998 Silence Cafe a reprezentat una dintre cafenele studentesti cu cele mai mici preturi din Piata Romana, idee ce s-a mentinut pana in prezent, ramanand singura cafenea cu preturi studentesti unde servirea si zambetele se pot vedea inca de la 07:15, prima ora a diminetii.

Situata in Piata Romana, pe Caderea Bastiliei, nr. 19, langa ASE, Silence Cafe a devenit locul numit “acasa”. Asta o arata si varietatea studentilor pe care ii gasesti aici si a activitatilor pe care acestia le desfasoara. Ii gasesti des pe cei care chiulesc de la cursuri, pe cei care au “ferestre” intre ore, zaresti si studenti cu ochii in laptopuri realizand proiecte de echipa sau chiar invatand, Silence Cafe devenind locul preferat pentru aceste activitati datorita Wi-Fi -ului gratuit si al numarului mare de prize existent, cate doua la fiecare masa.

Pe langa acestia, numerosi studenti vin sa se relaxeze sau sa se joace carti, table, board-games-uri, pentru ca in Silence Cafe acestea sunt gratuite. Printre bauturile preferate se numara: Cafea Espresso (5 lei) , Ceai cald (4.5 lei – o cana de 250 ml), Cafe Latte (6 lei – 250 ml),  Bauturi racoritoare  (Coca-Cola, Fanta, Sprite sticla de 250 ml – 4.5 lei) si bineinteles bauturi alcoolice, printre care se numara Bere (intre 5 lei si 7 lei – 500 ml), Vin fiert la cana ( 5,5 lei – 250 ml) si Vin alb/rosu la pahar ( 6 lei – 200 ml).

In ultima perioada, de cand voluntariatul a luat amploare din ce in ce mai mare si in Romania, iar acesta este catalogat si ca experienta profesionala, daca este facut pe domeniul studiilor, Silence Café a devenit unul dintre cele mai frecventate locuri ale voluntarilor Organizatiilor Studentesti, in general, avand si o incapere dotata cu videoproiector si flipchart, pentru sedinte, traininguri, intalniri. Printr-un parteneriat incheiat cu Asociatia ATIV si Silence Café, Organizatiile Studentesti au parte de discounturi cat si de spatii rezervate gratuit pentru sedinte sau petreceri studentesti, la preturi studentesti.

Daca stai intr-o zi in Silence Cafe, vei observa ca toti clientii se simt ca acasa, multi se saluta, multi stau de vorba cu barmanul sau se uita prietenosi in jur. In prima faza ai crede ca toti se cunosc dinainte si ca sunt prieteni vechi, insa adevarul este cu totul altul. Nu ai cum sa mergi in Silence Cafe si sa nu-ti faci prieteni noi daca esti dornic de socializare cu un grup de studenti poate de la aceeasi facultate. Multi intreaba inainte de a incepe un joc, daca mai doreste cineva sa se joace, iar acesta este cel mai usor mod in care se leaga prietenii.

Seara, in Silence Cafe numarul studentilor scade si apar persoane de varste diferite, in general adulti ce doresc sa se relaxeze alaturi de colegi sau prieteni dupa o zi obositoare petrecuta la serviciu.

Asa cum era de asteptat, cafeneaua se deschide la prima ora a diminetii, adica la ora 7:15, pentru a intampina studentii ce isi incep orele la 7:30 sau la ora 9:00 sau pentru cine vrea sa serveasca o cafea inainte de a incepe serviciul. Ora de inchidere difera in functie de clienti, fiind deschisa pana la ultimul client.

Noi spunem ca merita o vizita si este suficient sa te indragostesti de atmosfera si oamenii de acolo. Pentru detalii si rezervari poti vizualiza pagina lor de facebook (www.facebook.com/SilenceCafePub    sau site-ul oficial (http://silence.mobildesign.ro/

Articol realizat de Asociatia Studenteasca ATIV – Tineri in Viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.