afis Sibiu Jazz Festival
  • În perioada 16 – 19 mai, Sibiul a fost „cetatea jazzului”, a 49-a ediție a festivalului internațional adunând pe scene 70 de muzicieni din 12 țări și o audiență de 20.000 de spectatori

  • Ediția jubiliară de anul viitor își dă întâlnire cu iubitorii genului în perioada 14-17 mai 2020

  • Organizatorii se află deja în linie dreaptă cu pregătirea concursului de jazz care va avea loc în perioada 1-3 noiembrie 2019, tot la Sibiu

Sibiu, marți 21 mai 2019 — Sibiu Jazz Festival 2019 și-a luat „la revedere” de la iubitorii acestui gen muzical până anul viitor, când va fi organizată ediția jubiliară a festivalului.

Fanii genului își pot nota deja în agendă perioada 14-17 mai 2020, când se va derula a 50-a ediție, la care sunt așteptate nume sonore din jazzul românesc și internațional. Până atunci, Sibiul va găzdui un scurt intermezzo jazzistic în perioada 1-3 noiembrie, când va avea loc Sibiu Jazz Competition 2019.
afiș Sibiu Jazz Festival
Sibiu Jazz Festival

Ediția de anul acesta a festivalului s-a încheiat duminică seara și a reunit pe scenă peste 70 de artiști din 12 țări, iar în audiență nu mai puțin de 20.000 persoane, inclusiv la evenimentele conexe. Sibiul, „cetatea jazzului” timp de patru zile, a marcat câteva recorduri interesante:

Cel mai lung concert: Conexión Cubana, aproximativ 3 ore

Cel mai așteptat concert: Electrocutango, peste 5.000 spectatori

Cel mai dansat concert: Conexión Cubana

Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de jazz din România, a inclus în acest an concerte pentru toate gusturile, de la jazz clasic, flamenco-jazz, world music și blues la muzică latino.

Printre artiștii care au ținut capul de afiș s-au numărat cvintetul norvegian Electrocutango, Conexión Cubana, Sergio de Lope Quintet, Adi Bărar Band și altele.
Copiii s-au bucurat de un program special dedicat lor: Jazz for Kids, o introducere în lumea jazzului sub îndrumarea unor muzicieni profesioniști.

În completarea experienței festivalului, pentru a marca anul în care Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană, evenimentul a inclus și o zonă cu 14 standuri cu specific culinar diferit, din America Latină până în Thailanda, cu popasuri în Italia sau SUA.

afiș Sibiu Jazz Festival
Sibiu Jazz Festival