Facebook

Un cântec românesc celebru spune „Unde dragoste nu e, nimic nu e”. Aceeași idee se poate aplica și în cazul Facebook-ului. Și prin Facebook mă refer la toate rețelele sociale, Instagram, Snapchat, WhatsApp și altele.

Fiecare cu preferințele sale până la urmă. Dar să fim serioși, toți românii îl utilizează și dovada este o vorbă pe care am reînceput să o aud „Dacă nu ai Facebook, nu exiști”. Cum existăm și respirăm același aer poluat, înseamnă că avem și un cont pe Facebook. România este țara Facebook-ului, așa cum toată SUA este obsedată de Twitter. Mi se pare ceva normal. Ce nu mi se pare normal este această dependență legată de Social Media. Deci eu mă gândesc foarte intens la ziua în care nu vor mai exista rețele sociale, telefoane, Internet. Pe cuvântul meu, cred că am muri în mai puțin de 24 de ore. Partea bună este că nu se poate întâmpla, așa că propun să ne bucurăm de condiția noastră actuală, a muritorilor într-o lume controlată de tehnologia care se va dezvolta și va înflori la nesfârșit. Sper că ați prins ideea: oameni- muritori, tehnologie- nemuritoare.

Totuși, să presupunem că ne trezim într-o dimineață, ne verificăm telefonul, deschidem aplicația, dar vedem că ecranul rămâne alb și apare un scris mic „Try again later”. În felul ăsta începe coșmarul. Ne punem tot felul de întrebări, încercând să supraviețuim și să îmbinăm viața reală cu cea virtuală. Dar și când Facebook-ul dispare, parcă nu mai ai chef de nimic.

Prima zi (de la dispariție): Ce e asta, măi? Nu îmi mai merge Facebook-ul. O fi vreo problemă tehnică.

A doua zi: Ce se întâmplă? A închis Zuckerberg aplicația!?

A treia zi: *cautare disperată pe Internet*: De ce nu mai funcționează Facebook-ul?

A patra zi: Voiam să postez și eu o poză drăguță… Să văd pe unde s-au mai plimbat prietenii mei…

A cincea zi: Acum trebuie să fiu mai activ/ă pe Instagram și Snapchat, să-mi găsesc o altă aplicație preferată.

A șasea zi: Era o pierdere de timp Facebook-ul ăsta, dar totuși mi-e dor de el.

A șaptea zi: Să sperăm că revine, deja simt că mă prostesc. Nu mai știu de nimeni, nicio bârfă, am uitat zilele de naștere ale prietenilor mei, nu mai primesc like-uri și inimi. Oribil.

Ca să închei frumos, elegant, cât de cât, vă garantez că noi nu am putea trăi fără Social Media. Totul se mișcă cu o viteză inimaginabilă, tehnologia avansează pe zi ce trece, iar dacă o bucățică din ea, un site popular ar dispărea, existența noastră ar avea de suferit.

Căci dacă Facebook nu mai e, nimic nu e, nici soare nu-i, nici viață nu-i…

Sursă foto: weneedfun.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here