Așa e! Cea mai stresantă perioadă pentru studenți a luat sfârșit. Acum ne putem bucura de vacanță, de timpul liber pe care îl avem, fără ca nimeni să ne mai amintească că trebuie să învățăm pentru nu știu ce examen sau că trebuie făcut vreun proiect. Acum putem să apreciem cu adevărat cerul albastru și soarele timid care se zărește din când în când, putem să ieșim cu prietenii, putem să mergem la munte, putem să dansăm rumba sau să ne dăm peste cap dacă vrem. Putem face ORICE pentru că sesiunea s-a terminat. Pentru mine, cea mai bună metodă de a mă relaxa, după o perioadă solicitantă, stresantă, este să reiau serialele mele favorite. Iată ce vă recomand eu:

10. The Big Bang Theory. Nu este tocmai un serial de comedie obișnuit și nu sunt tocmai genul de glume la care te aștepți să stârnească râsul. Ei bine, trebuie să mărturisesc că la mine au avut efect chiar din primele minute. Faceți cunoștință cu Leonard Hofstadter și Sheldon Cooper, ei sunt colegi de apartament și amnândoi sunt fizicieni. Din acest peisaj nu puteau lipsi un inginer mecanic precum  Howard Wolowitz și un astrofizicist de talia lui Raj Koothrappali. Pentru a le face viața mai complicată, o frumoasă tânără răsare de nicăieri și devine vecina lui Leonard și Sheldon. Părerea generală despre tocilari este că au o viață plictisitoare. Acest serial o să vă schimbe total opinia.

9. Flashpoint. Când echipa SRU(Strategic Response Unit) se implică într-o operațiune de salvare, regulile se schimbă. Răufăcătorii sunt aproape prinși, doar că ei nu știu asta încă. Echipa este formată din polițiști de elită. Nu există nimic la care ei să nu se priceapă: să salveze ostatici, să prindă găștile care se ocupă cu trafic de droguri, să dezamorseze bombe, să împiedice tinerii de la atentate de suicid. Cu toate acestea, sunt diferiți de echipele SWAT, pentru că arsenalul lor include puterea de a cunoaște intuiția umană, un instinct natural pentru atunci când e momentul să negociezi. Iar dacă lucrurile se complică, întotdeauna au la îndemână „soluția” dacă toate celelalte metode dau greș.

8. Chicago PD. Divizia 21 a Departamentului de Poliție din Chicago este formată din două grupuri total diferite. În primul rând, există polițiștii în uniformă care se luptă zilnic cot la cot cu răufăcătorii pentru a pune capăt crimelor de pe străzile acestui oraș. Pe de altă parte, vorbim și despre Intelligence Unit, echipa care se ocupă cu problemele majore ale orașului cum ar fi: crimă organizată, trafic de droguri, răpiri și multe altele. Un serial care vă va ține cu sufletul la gură, în care veți avea parte de multe intrigi, schimbări de situație, secrete, dar toți au un țel comun, acela de a curăța orașul de răufăcători.

7. Hawaii 5-0. Statul Hawaii nu are propiul departament de Poliție, dar Guvernatorul înființează o echipă care se va numi Hawaii 5-0. Treaba lor este să investigheze crimele serioase de pe insulă. În fruntea acestei echipe se află Steve McGarrett, un fost ofițer care a lucrat în marină. El se întoarce acasă în Oahu, pentru a-l găsi pe cel care i-a omorât tatăl. Mâna lui dreaptă este  Danny Williams, un detectiv venit din New York, în principiu pentru că nu a avut de ales. Li se mai alătură Chin Ho Kelly și Kono Kalakaua. Un serial în care acțiunea și problemele pe care trebuie să le rezolve echipa se îmbină perfect cu fazele amuzante și prietenia adevărată care se leagă între ei.

6. House of Cards. V-ați întrebat vreodată cum se iau deciziile la cel mai înalt nivel? În acest serial aflați „the inside scoop”, sunteți în culisele celei mai importante scene politice din lume. Washington DC nu mai are niciun secret. Toate lucrurile pe care vi le-ați imaginat sunt reale. De ce vă era frică, nu scăpați. Minciună, răzbunare, trădare, șantaj, astea sunt doar câteva dintre lucrurile la care veți fi martor. Pe cât de revoltător pare acest serial, pe atât de fascinant este.

5. Person of Interest. Un milionar, care se întâmplă să fie și un geniu în software, pe nume Harold Finch creează o mașină pentru guvern, care este programată să detecteze acte de terorism înainte ca ele să aibă loc. Ei monitorizează întreaga lume prin telefon, e-mail și camere de luat vedere. Finch descoperă că mașina vede absolut tot, adică violențe, acte de terorism, care implică oameni obișnuiți. Guvernul consideră aceste infracțiuni irelevante. Pentru a putea să îi ajute pe acei oameni, Finch îl caută pe John Reese, un fost agent CIA, iar cei doi vor lucra împreună pentru a preveni aceste crime.

4. Sherlock. Nu cred că acest serial mai are nevoie de vreo descriere. Titlul vorbește de la sine. Mister, precizie, intuiție, amuzament, ciudățenii, le aveți pe toate aici. Vizionare plăcută.

3. Scandal. Cu toții avem probleme, nu-i așa? Ce bine ar fi să existe cineva care să rezolve aceste probleme pentru noi. Way ahead of you, my friend. V-o prizint pe Olivia Pope sau the fixer, cum doriți voi. Orice problemă ai avea, ea te rezolvă. Ai înșelat și nu vrei să afle soția? Sau poate vrei să candidezi ca deputat și anumite secrete vrei să le ții departe de publicul alegător. Oricare ar fi problema, ai face bine să fii clientul Oliviei și ai asociaților ei pentru că doar ei te pot ajuta. Nu degeaba sunt gladiatori în costume.

2. Suits. În mod normal, pentru a ajunge un avocat ai mult de muncă. Nu este și cazul lui Mike Ross, un student briliant care ajunge la un interviu cu cel mai important avocat din New York, pentru că fugea de un traficant de droguri. Harvey Spector, îl angajează pe loc pe Mike datorită talentului său și memoriei sale fotografice uluitoare. Cei doi vor deveni o echipă imbatabilă și invidiată de mulți. Va trebui să îi urmăriți în acțiune pentru a vă convinge de asta.

1. The Mentalist. După ce un criminal în serie pe nume Red John omoară familia lui Patrick Jane, acesta își dedică întreaga viață pentru a-l găsi. Pentru a face asta este nevoit să renunțe la precedenta lui slujbă, cea de clarvăzător și să devină consultant al Biroului de Investigații din California. După cum spune și Jane, el nu este clarvăzător, ci doar este atent la detalii. Să fim și noi atenți la peripețiile lui și să vedem unde duce această vânătoare continuă a lui.

Foaie verde, măi flăcăi, am scăpat de stresiune, măi!

Nu vă panicați, că aveți ce să vizionați!

Comentarii

comentarii