Serialele şi sesiunea

0
434

Sesiunea este un moment dificil pentru toţi studenţii, pentru că cel mai greu lucru de făcut în sesiune este învăţatul. Când vezi câte pagini au cursurile pe care trebuie să le parcurgi pentru examen, te iei cu mâinile de cap şi ai tendinţa să faci orice altceva, care nu implică studiul. Unul dintre lucrurile pe care probabil că le faci de fiecare dată când eşti în sesiune, este să te uiţi la seriale. În caz că te simţi vinovat că te uiţi la seriale, în loc să înveţi, ţi-am pregătit descrierea câtorva seriale, care pot corespunde domeniului pe care îl studiezi. Astfel, ai ocazia să înveţi câte puţin şi din seriale (dacă nu te regăseşti în niciun domeniu de mai jos, tot merită să te uiţi la ele, pentru că sunt destul de interesante).

Dacă eşti pasionat de jurnalism

www.cinemagia.ro
www.cinemagia.ro

The Newsroom este un serial american care ilustrează toate evenimentele din culisele unei televiziuni. Atlantis Cable News (ACN) este un post de televiziune (fictivă), care îl are în prim plan pe Will McAvoy, împreună cu echipa sa. Aceştia încearcă să țină pasul cu modul în care evoluează preferințele audienței în ceea ce privește televiziunea, însă în același timp nu își neglijează scopul: să ofere știri de calitate în cel mai scurt timp posibil. Pe parcursul celor trei sezoane, jurnaliștii se confruntă cu evenimente care au avut loc și în viața reală, cum ar fi atacul din 9 septembrie 2001 sau atacul cu bombă de la maratonul din Boston. Munca lor de zi de zi este complicată de relațiile de la birou, dar și din afara acestuia, care se dezvoltă între jurnaliștii de la ACN.

Dacă eşti pasionat de advertising

www.cinemagia.ro
www.cinemagia.ro

Mad Men este povestea unei agenţii de publicitate de pe Madison Avenue, Sterling Cooper (care ulterior devine Sterling Cooper Draper Pryce şi Sterling Cooper&Parteners), în vremea anilor ’60. Este spectaculoasă redarea spiritului de competiţie.

În anii ’60 bărbaţii deţineau puterea, aveau cariere, în timp ce femeile lucrau ca secretare, centraliste sau ca actriţe pentru reclame. Un post de secretară, în cadrul unei agenţii prestigioase reprezenta una dintre cele mai bune poziţii pentru o femeie necăsătorită. Peggy Olson este angajată drept secretară a lui Don, în primul sezon, însă pe parcursul episoadelor devine primul copywriter de gen feminin, de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Se distinge de restul personajelor feminine prin faptul că posedă ambiţia de a avea o carieră, pe care o dobândeşte prin inteligenţă, nu prin frumuseţe, ca majoritatea femeilor din acele vremuri.

Personajul principal este Don Draper, care apare conturat ca un maestru în arta publicităţii. Se remarcă modul în care viaţa sa agitată şi toate problemele pe care cumva, tot singur le creează, îi afectează relaţiile cu partenerii şi cu clienţii agenţiei şi de asemenea, spiritul creativ.

Printre clienţii agenţiei se numără nume sonore, precum Lucky Strike, Volkswagen, Samsonite, Heinz, Heineken.

Dacă eşti pasionat de drept

www.cinemagia.ro
www.cinemagia.ro

Suits prezintă viața într-o firmă de avocatură, din New York. Cel mai interesant aspect al serialului, este  unul dintre personajele sale, Mike Ross, un „avocat“, care nu a terminat niciodată Facultatea de Drept. Un alt lucru de luat în seamă, este perspectiva din care privesc personajele serialului. Unele personaje se folosesc preponderent de cunoștințele teoretice, dobândite de la facultate, însă alte personaje (precum Mike Ross), în majoritatea timpului, încearcă să facă conexiuni între diverse situații, să gândească ,,outside the box“ și astfel asigură succesul victoriei proceselor.

Dacă eşti pasionat de medicină

www.cinemagia.ro
www.cinemagia.ro

Royal Pains este diferit de serialele bine cunoscute cu medici precum House sau Grey’s Anatomy. Hank Lawson este un chirurg excelent, însă în urma unui scandal nu va mai putea să practice medicina în felul în care era obișnuit. El ajunge să se mute în Hamptons, dar nu într-un spital. Este doctor la domiciliu pentru locuitorii din Hamptons și învață să improvizeze, fără aparatura cu care era obișnuit în spital. Este ajutat de fratele său mai mic, Evans, care se ocupă de promovarea HankMed.

Dacă eşti pasionat de litere, literatură şi de poveşti

www.cinemagia.ro

Once Upon a Time este serialul care redefinește poveștile, cu care eram obișnuiți când eram mici. Acțiunea are loc într-un orășel, numit Storybrooke. În acest orășel, timpul stă în loc și străzile sunt populate de personaje precum Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, chiar şi personaje din Frozen, în ultimele sezoane. Din moment ce există personaje pozitive, pentru echilibru, există şi personajele negative precum Regina cea Rea sau Rumplestiltskin. Acţiunea se complică pe parcursul sezoanelor, dacă în primul sezon cea mai dificilă sarcină era lupta împotriva Reginei, pe parcurs se poartă bătălii mult mai grele împotriva lui Peter Pan, Reginei Zăpezii şi altor personaje, pe care le poţi descoperi doar urmărind serialul.

Voi ce seriale urmăriți, în funcție de pasiunile pe care le urmați?

Sursă poze: keepcalm-o-matic.co.uk

www.cinemagia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.