Serialele care te ajută să scapi de stresul cotidian

0
49
serialele

Pe vreme aia nu le puteai urmări reluarea pe  youtube sau în oricare altă parte. Te grăbeai să ajungi repede în fața televizorului, căutai repede în grila de programe nu de alta, dar era 20:35 și știai că deja pierzi scene importante din Regele Șaman. Serialele animate au  fost nelipsite din viața noastră și chiar dacă trebuia să aștepți o săptămână pentru un episod nou  din animația favorită, cu siguranță că merita. Să ridice mână cine își mai aduce aminte de: ”a adăugat din greșeală elementul X”, „omnitrix”, „ hei, care-i treaba moșule”.

Îi povesteam cuiva, că de când am abonament la Netflix, 90% din serialele pe care le-am vizionat au fost seriale animate. Îmi plac și serialele cu personaje reale, dar consider că animațiile presupun mai multă muncă și sunt mai inteligent construite. De exemplu, jocurile de cuvinte și glumele din cadrul animațiilor  mi s-au părut next level.

 

BoJack Horsemen

 

BoJack Horseman Season 3 premiering on Netflix on July 22, 2016. The series stars Will Arnett, Aaron Paul and Amy Sedaris. (Photo Netflix)

Povestea unui star din anii 90, care încearcă să își recapete faima de mult pierdută. Lucrul acesta se întâmplă după ce Diane, o scriitoare anonimă, publică o autobiografie despre BoJack. Din acest moment se declanșează o serie de intrigi care te vor face să uiți de sesiune.

Trebuie să recunosc că nu m-a prin chiar de la primele episoade, dar nu regret că am continuat să-l vizionez pentru că astăzi termin sezonul cu numărul 5. Serialul relevă și fața nevăzută a lumii de la Hollywood, o lume în care personajele (animale care reprezintă stereotipuri umane) au faimă și bani să își satisfacă toate capriciile, dar sunt extrem de singuri, neînțeleși și nefericiți.

 

  Paradise Police

 

Acest serial m-a captivat  chiar de la primul episod, umorul fiind extrem de original și nu am întâlnit niciuna dintre acele glume clasice. Inițial am crezut că fiecare episod este făcut strict pentru amuzament, dar de fapt fiecare dintre acesta conține un indiciu către prinderea celui mai mare traficant de metamfetamină în carouri din orașul Paradise. Ce m-a cucerit cel mai mult a fost modul în care echipa de poliție este construită. Un câine care trebui sa detecteze unde sunt ascunse drogurile, devine dependent de acestea, un bătrân pe care lipsa personalului l-a lăsat fără pensionare, relația dintre Kevin și tatăl lui, dar și idila Gina-Dusty.

Disenchament

 

 

Sigur ai văzut trailerul  pe youtube care sună cam așa:

– Princess Tiabeanie, a single women, take this man to be your lawfully wedded husband?

–  No!

Așa începe povestea unei prințese rebele și chiar alcoolice aș putea spune, care are ca prieten un elf și un demon. Tatăl ei încearcă să o căsătorească de dragul unei armistițiu, demonul încearcă să o încurce , Elfo dorește să își descopere originile, iar ea…ei bine ea mai vrea niște alcool și să își parieze coroana de aur.

Povestea vine de la creatorul The Simpsons, așa că așteptările mele au fost uriașe. Serialul Disenchament nu m-a dezamăgit, povestea fiind extrem de complexă și bine gândită, iar calitatea animațiilor, cireașa de pe tort.