E crunt momentul ăla. E frustrant și confuz în același timp. E ca atunci când te trezești buimac din somn și cineva te pune să rezolvi probleme de matematică. Te uiți secunde bune chiorâș ca să înțelegi ce se întâmplă. Și așa cum nu vei putea să rezolvi problema de matematică, tot nerezolvată va rămâne și problema legată de anularea unui serial. Nu prea ai ce să faci decât să te resemnezi, să mănânci multă înghețată și să te plângi prietenilor tăi. Bine, mai poți să trimiți un mail producătorilor, dar probabil că o să ajungă în spam, așa că mai bine nu îți irosi energia. Nu știu câți dintre voi ați trecut prin asta, dar eu una mă uit la destule seriale și știu ce înseamnă când unul este anulat, deși poate nu merita asta. Iată câteva dintre ele.

favorite show 4

Lie to me. După trei sezoane în care l-am urmărit pe Dr. Cal Lightman (Tim Roth) și echipa sa, cum demascau criminali, teroriști, dar și alți oameni din cercul acesta select, cu ajutorul microexpresiilor, show-ul a fost anulat pentru că nu avea rating. Nu știu în ce lună s-a întâmplat asta, dar mi se părea o glumă de întâi aprilie, însă nu a fost așa. Ciudat, pentru că mulți, foarte mulți oameni pe forumuri, rețele sociale, spuneau că acest serial trebuia să continue. S-a terminat brusc, fără vreun final, lăsat în bătaia vântului. Mi se părea oarecum curios că acest serial dă exemple de personalități care mint din lumea politică, de la Obama, Bush, Clinton, (nu că noi nu am ști deja), la vedete de la Hollywood sau conducători ai lumii arabe și toată lumea e OK cu asta. Noi știm că ei mint, pentru că așa cum spunea un om înțelept, „everybody lies”, dar nu trebuie să avem certitudinea și mai mult decât atât, nu trebuie să știm în ce momente au mințit și cum să ne dăm seama de asta. Ficționale sau nu, aceste lucruri sigur nu erau tocmai ceea ce voiau să vadă persoanele publice implicate.

Common Law. Știu. Sunt atât de multe seriale polițiste încât vă întrebați de ce ar fi acesta mai special. Și pe bună dreptate. Spre deosebire de celelalte, care pot fi și ele la fel de amuzante, de captivante, în Common Law, relația dintre cele două personaje principale este una vulcanică, tensionată uneori, încât mai merg și la consiliere de cuplu pentru că amândoi sunt mai încăpățânați decât primăvara care numai nu vrea să vină. E tare simpatică chimia dintre ei, modul cum se completează ca yin&yang și cum reușesc în ciuda diferențelor să facă o echipă bună. Pe mine chiar mă binedispuneau. Nu am înțeles de ce au anulat serialul, pentru că le avea cam pe toate, însă, ca o mică paranteză, pe același model, puteți viziona Hawai Five-O.

Moonlight. Nu obișnuiesc să mă uit la filme sau seriale cu vampiri, nu mi-au trezit niciodată interesul și nu pentru că mi-ar fi frică, ci din simplul motiv că nu au substanță, sunt pline de clișee plictisitoare care mă obosesc. Ca să fiu sinceră, nu aveam mari așteptări de la acest TV show. I-am dat o șansă pentru că îi mai urmărisem și cu alte ocazii pe actorii principali și am vrut să văd despre ce e vorba. Nu m-am plictisit în niciun chip și au încercat să țină sub control toate acele lucruri pe care le vedem mereu în acest tip de serial, ceea ce am apreciat. E trist că l-au anulat chiar în momentul când devenea palpitant. Puteau măcar să facă încă un episod în care să dea rezolvare unor probleme care au apărut.

Din păcate, nu vă pot ura vizionare plăcută, cum aș fi făcut în mod normal, dar am o întrebare: ce seriale credeți că ar mai fi meritat să continue?

Sursă foto: tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here