Lipsurile prezente în cadrul Căilor Ferate Române nu mai reprezintă demult o noutate. Tot timpul vei putea găsi călători, fie ei frecvenți sau nu, care să fie nemulțumiți de starea căilor ferate, de timpul parcurs, de viteză sau de vechimea vagoanelor. Dar oare se poate îmbunătăți situația, în ciuda legislației?  În mod normal, răspunsul ar fi „bineînțeles că da”. De aceea a și apărut o petiție online pentru investiții multianuale la CFR.

Cine sunt autorii petiției online?

Cererea de îmbunătățire a situației din domeniul feroviar a fost adresată de către Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane. Aceasta reprezintă cea mai mare formațiune sindicală a companiei feroviare române.

Ce scopuri are campania?

Ea își dorește să atragă două milioane de semnături pentru o petiție online pentru investiții multianuale la CFR. Numărul mare de semnatari ar trebui să atragă ulterior atenția autorităților. Ele ar trebui să includă ulterior ideea unor cheltuieli imediate pentru calea ferată în cadrul proiectului de țară care ar urma să fie finalizat în anul centenarului Marii Uniri, adică 2018.

Demersul are loc în perioada 18 septembrie – 15 noiembrie 2017. Până în prezent s-au strâns peste 3000 de semnături.

petiție online pentru investiții multianuale la CFRPrin ce alte mijloace se va mai derula demersul?

Bineînțeles, organizatorii campaniei s-au gândit și la o promovare pe viu. Aceasta este construită pe baza sprijinului acordat de către Căile Ferate Române.

Promovarea offline constă în folosirea unui vagon model modern, în regim de clasa a II-a, care include facilități precum scaune ergonomice, curățenie, aer condiționat, iluminat și conexiune Wi-Fi. Acesta este atașat garniturilor de tren care circulă pe linii cu trafic intens și oprește în gări importante precum Constanța, Timișoara, Arad, Cluj Napoca, Baia Mare, Suceava, Iași, Galați, Tulcea, Craiova sau Sibiu.

Care sunt șansele de reușită ale campaniei?

Desfășurarea de forțe de pe Internet arată că demersul ar putea avea succes. În doar patru zile de la începutul campaniei s-au strâns deja câteva mii de semnături. Dacă interesul pentru cauză rămâne constant, această petiție online pentru investiții multianuale la CFR ar putea să-și atingă țelul chiar mai devreme de luna noiembrie.

Însă, bineînțeles, îmbunătățirea situației transportului depinde doar de planul politic. El este singurul care poate decide dacă dorește să îmbunătățească situația.

În mod ideal, acesta ar trebui să fie interesat de investiții. Nu de alta, dar deși rețeaua feroviară din România este una dintre cele mai mari, dense și utilizate din Europa, ea a rămas în urmă la capitolul întreținerii ei.

surse info: petitieonline.com, agerpres.ro, b1.ro

surse foto: agerpres.ro, petitieonline.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here