Sebastian Papaiani: „Fără public nu se face nici teatru, nici film.” Sebastian Papaiani ne-a părăsit marţi, la 80 de ani. Acesta a fost internat la sfârşitul lunii în spital, după un accident vascular cerebral şi nu a reuşit să-şi revină după aceastǎ încercare, oricât de mult s-au rugat pentru sănătatea lui cei care l-au iubit.

Acesta a mai suferit şi în luna mai un accident vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe secţia de Neurologie.

Pe lângă faptul că a fost un actor desăvârşit, Sebastian Papaiani a fost un om care a iubit oamenii. Ultimul mesaj postat pe Facebook al actorului datează din 27 august, când şi-a petrecut ziua de naştere în spital.

„Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător pentru cuvintele şi gândurile frumoase primite în ultimele zile! E pentru prima dată când îmi petrec ziua de naştere într-un spital, dar cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia că am fost invitat la o petrecere surpriză unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi aţi vorbit tot timpul.

Vă iubesc şi sper ca Dumnezeu să-mi dea posibilitatea să vă revăd cât mai curând, fiindcă pentru mine, voi, oamenii obişnuiţi, aţi fost şi veţi rămâne marea mea iubire!

Vă îmbrăţişez pe fiecare în parte. Cu drag, Sebastian Papaiani.”

Dintre piesele jucate pe scena Teatrului Odeon (fost Giuleşti), putem menţiona: „Astă seară se joacă fără piesă”, de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, „Domnişoara Nastasia”, de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, „Livada cu vișini”, de Cehov, regia Sorin Militaru, „Să nu-ţi faci prăvălie cu scarǎ’‘, de Eugen Barbu, regia Sanda Manu şi multe altele.

Cât despre filme, cele mai cunoscute în care Papaiani a jucat se numără: Brigada diverse intră în acţiune, B.D. la munte şi la mare, Ultimul cartuş, Păcalǎ, Toate pânzele sus, Nea Mărin miliardar, Fraţii Jderi.

Sebastian Papaiani in rolul "Plutonierului Capsuna".

Ultima apariție notabilă a lui Sebastian Papaiani pe micul ecran a fost în serialul „Nimeni nu-i perfect”, difuzat pe canalul Prima TV, interpretându-l pe domnul Predescu.

Poezia lui Flick pentru Sebastian Papaiani.

În anul 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Capitală. „Împart bucuria şi emoţia cu dumneavoastră. Fără public nu se face nici teatru, nici film, a spus Papaiani, înainte să dezvelească steaua care i-a fost acordatǎ.

Sebastian Papaiani in rolul lui "Pacala".

Actorul Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Sursa info: evz.ro

Surse foto: click.ro, facebook.com/FlickDomnulRima/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here