miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleSe transformă Facebook Messenger în Snapchat?

Se transformă Facebook Messenger în Snapchat?

Se transformă Facebook Messenger în Snapchat?

Facebook Messenger a reușit să strângă, în cei cinci ani de existență, aproximativ un miliard de utilizatori. Aplicația mamă, Facebook, are aproximativ un miliard și 650 de mii de conturi.

Cu alte cuvine, 60% din persoanele sau entitățile care utilizează rețeaua socială folosesc și serviciul de mesagerie al acesteia pentru a se conecta cu restul lumii.

Dar cum poți să menții interesul asupra sistemului sau să mărești numărul de conturi? Prin adăugarea unor noutăți interesante, desigur.

Despre ce este vorba?

Se transformă Facebook Messenger în Snapchat?

A fost adăugată funcția Messenger Day sau My Day. Aceasta îi permite utilizatorului să își încarce o poză care să descrie perfect cum și-a trăit ultimele 24 de ore. Fotografia este disponibilă tot pentru un interval similar și poate fi vizualizată de toți prietenii acestuia.

Pentru ca My Day să poată funcționa, Facebook Messenger a introdus o cameră foto, drept în mijlocul barei de jos. Aceasta poate fi activată printr-un swipe vertical și pune la dispoziție o mulțime de rame.

Cadrele pot fi plasate pe fața utilitatorului, dacă acesta decide să își facă un selfie, sau pot încadra momentele surprinse de el în diferite scenarii.

De asemenea, mai există și posibitatea de a insera un text în respectiva fotografie.

Este totul chiar așa de nou?

Se transformă Facebook Messenger în Snapchat?

Nu chiar. Funcția introdusă de Facebook Messenger este cunoscută altor amatori de rețele sociale, chiar dacă nu în totalitate.

My Day seamănă teribil de mult cu Instagram Stories. Sau, mai bine zis, este rezultatul unui amestec între Instagram Stories și Snapchat. Cu alte cuvinte, dacă se întâmplă să nu folosești cele două platfome menționate mai sus, nu e nicio problemă: vin ele la tine.

Se transformă Facebook Messenger în Snapchat?

Este totuși un lucru rău că Facebook s-a inspirat din alte medii? Nu chiar. Pe lângă argumentul de mai sus, legat de facilitarea accesului, funcția My Day pare plăcută din punct de vedere estetic. Nu pare a avea, cel puțin până acum, filtre hidoase sau, uneori, de-a dreptul înspăimântătoare ca pe Snapchat.

Va fi oare funcția la fel de populară printre cei care folosesc Facebook Messenger? Vor mai apărea noi rame sau noi fonturi pentru scris? Va dispărea proiectul ca printr-un nor de fum? Nu putem ști. Rămâne să vedem ce ne va rezerva viitorul.

surse foto: socialbarrel.com, socialmediatoday.com, businessinsider.com, adweek.com, phoneradar.com, techcrunch.com

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular