Călătoritul pe timp de pandemie este un subiect care a fost pus la îndoială odată cu începutul epidemiei de CoronaVirus. Nu numai că vacanțele au avut de suferit, țările fiind limitate în primirea turiștilor și având restricții. Viața celor care trăiesc din călătorit, precum travel vloggerii, a fost pusă sub semnul întrebării.

Vezi ce spun cei ce au făcut din pasiune, job.

Unii dintre cei mai cunoscuți travel vloggeri din România au răspuns câtorva întrebări despre cum i-a afectat pandemia în a călători și cum se descurcă în această perioadă.

Primii pe care i-am contactat au fost Cristi și Ralu, de pe canalul “Cristi și Ralu” cu o comunitate de peste 34 mii de abonați:

Sursă foto: Instagram: @cristisiralu

În primul rând, ce v-a determinat să vă apucați de vlog?

„Când nu ai nimic de făcut, riști să intri într-o stare din aia în care doar lenevești; vlogul ne-a obligat să ieșim din casă și să facem lucruri; iar apoi a devenit muncă și de acolo vin veniturile noastre. Dar la început, am făcut doar pentru a FACE CEVA.”

 Cât de greu este să găsiți toate informațiile în legătură cu situația țărilor pe care le luați în calcul, având în vedere situația pandemică?

„Internetul are un avantaj și un dezavantaj, ai acces la toate informațiile dar și oricine e liber să “publice” informații, de multe ori false. Deci, acum e extrem de greu să afli exact condițiile unei țări. Cele mai fiabile momentan sunt “re open eu”, “Skyscanner” și MAE (deși de foarte multe ori nu e actualizat la timp). Acum, soluția e: decizie azi, plecare mâine. Să faci planuri este mai greu.”.

Cei doi au fost în izolare în perioada dintre martie și iunie în Asia, mai exact în Bali.

Cum a fost perioada de izolare care v-a prins în Bali?

„Comparativ cu aici, din ce am aflat de la voi, lux. S-au închis plajele, atracțiile turistice și au dispărut marea majoritate de turiști, în rest mai nimic. La vilă cu piscină la 500€ pe lună, se simte mai puțin decât între 4 pereți, din păcate sau din fericire.”.

Ulterior, plecând din Asia, aceștia au călătorit cu și prin intermediul avionului, cu care au avut anumite probleme.

Cum e cu biletele de avion? Dar cu anulările acestora?

„Zborurile putem spune că acum sunt OK comparativ cu primul val când totul era haos, majoritatea companiilor oferă bilete flexibile sau refund/voucher (deși nouă ni s-a anulat un zbor către Columbia, dar na, America Latină e altă mâncare de pește). Evident, când plătești un bilet riști să rămâi cu un voucher sau să îți modifice călătoria. Sunt colapsați și e foarte greu să îți recuperezi banii”.

Cum va gășiți cazări și în funcție de ce criterii alegeți?

„Booking și Airbnb, niciodată sub nota 8 la reviews”.

Care e următoarea destinație și de ce?

„Habar n-avem.” – acum aceștia se află în Albania.

Urmatoarea persoană pe care am contactat-o a fost Adriana Iorga, de la canalul “Blondrienne”:

Sursă foto: Instagram: @blondrienne

 Întrebările mele au fost aceleași, excluzând-o pe cea care privește izolarea.

Astfel, răspunsul privitor la vlog a fost: „Pasiunea pentru foto/video și dorința de a ne salva călătoriile și experiențele într-un jurnal online, ne-a determinat să ne apucăm de YouTube.”

Referitor la situația pandemică a anumitor țări:

„Informațiile despre situația țărilor, se găsesc relativ ușor. Primul site pe care îl accesăm atunci când avem nevoie să ne informăm, este cel al Ministerului Afacerilor Externe (mae.ro), după care căutăm informații pe site-uri oficiale ale țărilor în care vrem să ajungem. Până acum nu am întâmpinat probleme.”

În ceea ce privește biletele de avion, răspunsul acesteia a fost:

„La începutul pandemiei, în luna Martie, am avut 2 bilete de avion anulate, pentru care ni s-au oferit vouchere pentru achiziționarea altor bilete. Din câte știm noi, nici o companie aeriană nu înapoiază banii pierduți pe bilete din cauza anulării zborurilor, ci înapoiază contravaloarea lor sub formă de voucher pentru achiziționarea altor bilete. Din martie până în prezent nu am mai avut probleme cu anularea zborurilor.”

În ceea ce privește cazarea:

„Pentru cazări, folosim 2 platforme: booking.com și airbnb.com. De cele mai multe ori alegem booking.com pentru că există opțiunea de rezervare fără plată în avans, iar ăsta este un mare avantaj în situația de față, care este imprevizibilă.”

Iar referitor la următoarea lor destinație, răspunsul este incert:

„În momentul de față nu se mai pot planifica următoarele călătorii cu mult timp înainte. Următoarea destinație, o alegem din scurt, pentru a fi siguri că nu intervin schimbări ale legilor și a situației pandemice până la momentul călătoriei.” -acesta a fost răspunsul de la momentul intervievării, însă aceștia plănuiesc în următoarea perioadă o plecare în Egipt pentru următoarele săptămâni.

În concluzie, pandemia a pus sub semnul întrebării multe aspecte ale călătoriei, însă aceștia au găsit soluții pentru a-și continuă pasiunea și mai nou, jobul.