sâmbătă, iunie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăSe deschide a șasea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante

Se deschide a șasea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante

Teatrul Masca va organiza, între 16 și 20 iunie, a șasea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Acesta se va desfășura în trei spații din București: Casa Cesianu va găzdui evenimentele în ziua deschiderii, în timp ce Parcul Crângași va fi implicat în zilele de 17 și 18 iunie. Festivitățile se vor încheia în parcul Alexandru Ioan Cuza.

Spectacolele vor cuprinde peste 40 de artiști, dintre care nu mai puțin de 20 de invitați străini. Aceștia provin din țări precum Olanda, Germania, Marea Britanie, Macedonia, Rusia sau Portugalia.

Temele abordate de aceștia sunt variate. Spectatorii vor putea urmări de la reprezentări ale unor personaje importante din istorie (Richard al III-lea, Amiralul Nelson, Wilhelm I), din literatură (Romeo și Julieta, Domnișoara Havisham), mitologie (Regele Midas) și pictură (Frida Kahlo) până la ilustrații ale vieții de zi cu zi.

Cum totul se va desfășura în anul Brâncuși, Teatrul a decis să dedice două momente sculptorului român. Primul îl va înfățișa în atelierul său din Paris, iar cel de-al doilea va înfățișa Rugăciunea, una dintre statuile sale celebre.

Serile se vor încheia cu două spectacole speciale realizate de artiștii de la Masca în tehnica statuii și a tablourilor vivante: Zidul și Arca lui Lenin.

Programul va fi între orele 20:00 și 22:00 în prima zi, în timp ce, în restul celor patru zile de festivități se va putea intra între orele 16:00 și 22:00. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul instituției.

Festivalului Internațional de Statui Vivante susține candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.

Intrarea este gratuită.

Surse foto: metropotam.ro, masca.ro

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular