Începutul primăverii se anunță cu multă inspirație, voie bună și festivaluri în premieră. Unul dintre acestea este Soundcheck Fest 021, primul festival unde putem asista în timul probelor de sunet. Capitala este orașul care va găzdui evenimentul în această primăvară, după cum demonstrează și prefixul, 021 de la finalul Soundcheck Fest, iar prima probă are loc pe 30 mai la Arenele Romane.

Pe cine vom asculta? Ei bine, prima ediție a Soundcheck Fest începe cu trupe românești, precum Culese de Cartier, AFO, iar seara se va închide cu un concert al celor de la Subcarpați.

Cu ce noutăți ne așteaptă Soundcheck Fest? Ediția din acest an începe cu trei premiere: se lansează trupa ,,Cred că sunt extraterestru” cu AFO la butoane, un proiect cu muzică alternativă. Apoi, odată cu deschiderea evenimentului, are loc și premiera trupei Fantome, trupă ce își va susține primul concert pe scena Soundcheck Fest. Chiar dacă până acum, Culese de Cartier ne-au obișnuit cu abordarea unui stil de sunet folcloric românesc, noul lor proiect, Fantome abordează mai degrabă o direcție urbană. O altă noutate, vine tot din partea trupei Culese de Cartier, ce prezintă noul lor album, Argatu′, în premieră pe scena festivalului. Noul album este axat pe rădăcini folclorice mai puternice. Proaspătul album ,,reprezintă un apogeu pe care l-am atins în materia de producție muzicală, mai multe genuri, combinații foarte multe între ritmuri: pe lângă hip hop, glitch, electronic dub, drum and bass, veți găsi rock, breakbeat sau dancehall”, a declarat Argatu′ recent.

Alte trupe care vor cânta în cadrul festivalului sunt ZEKARJAH și ZO.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.myticket.ro, dar pot fi ridicate și din rețeaua Diverta, Librăria Eminescu și Magazinul Muzica, iar prețul pentu accesul general este 55 de lei.

Soundcheck Fest este un eveniment organizat de NOA event.

Sursa foto: cooperativaurbana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here