Se caută logo pentru președinția României la Consiliul Uniunii Europene

0
174

În curând, va apărea un logo pentru președinția României la Consiliul Uniunii Europene. De ce? Deoarece perioada premergătoare, cât și cea a deținerii funcției în sine, va lăsa loc unui unui mare val de vizibilitate prin intermediul căreia țara își poate expune atuurile.

Ce își dorește să pună în valoare campania de promovare?

Tradițiile, patrimoniul și toate elementele care dau autenticitate și savoare spiritului românesc. Sau calitățile întâlnite în rândul românilor, precum spiritul antreprenorial, creativitatea și inovarea, autenticitatea, mobilitatea și acțiunea. Ori resurse asociate statului, precum securitate și stabilitate, excelență și performanță, cultură și tradiție, sustenabilitate și adaptabilitate.

Ce ar trebui să conțină emblema?

Un logo pentru președinția României la Consiliul Uniunii Europene ar trebui să fie creativ, lizibil și relevant. El ar trebui să arate dinamica modului în care domenii cu potențial pentru țară – precum IT&C, turism, cercetare și inovare, educație, energie, agricultură, cultură, sport, producție și dezvoltare industrială – se sprijină și depind unul de celălalt.

Cum va fi selectat logo-ul?

Printr-un concurs organizat de către Ministerul Educației, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și prin intermediul ministerului delegat pentru Afaceri Europene.

În primă etapă, vor fi alese 19 lucrări de către un juriu specializat. Selecția se va face în funcție de relevanța pentru tema concursului, atractivitate, originalitate, vizibilitate și adaptabilitatea pentru diferite medii sau produse.

În a doua fază, cele 19 vor fi publicate pe o pagină de Facebook special creată pentru acest concurs. Aceasta se va numi CONCURS LOGO PRES RO 2019 și va servi ca platformă de evaluare pentru public.

logo pentru președinția României la Consiliul Uniunii EuropeneConcursul este destinat exclusiv elevilor și studenților care au cetățenia română. Participanții se pot înscrie și individual, și în echipe de maxim 3 persoane.

Aplicațiile se vor trimite printr-un e-mail, la adresa concurslogopresro2019@edu.gov.ro. Ele vor trebui să conțină Formularul de Înscriere, semnat de cel/cei care se înscrie/înscriu, un fișier care să conțină varianta de logo pentru președinția României la Consiliul Uniunii Europene și o copie a unui document valabil, din care să rezulte calitatea de elev sau student. El trebuie să fie avizat de instituția de învățământ pentru anul școlar/universitar 2017-2018.

Care este calendarul concursului?

Concursul va avea loc între 27 septembrie și 1 noiembrie 2017. Înscrierile participanților și depunerile proiectelor au loc între 27 septembrie 2017, ora 22:00 și 17 octombrie 2017, ora 23:59.

Prima etapă de selecție va avea loc între 18 – 22 octombrie 2017. Cea de-a doua îi va urma între 23 și 30 octombrie 2017, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 noiembrie 2017.

Care sunt premiile? Când se vor decerna?

Câștigătorul va beneficia de 3.000 de euro și o vizită la Bruxelles. Participanții de pe locurile al doilea și al treilea vor avea parte fiecare de câte o excursie în capitala Belgiei, dar și de 2.000, respectiv 1.500 de euro.

Concurenții care au primit doar mențiuni vor beneficia doar de o excursie în orașul anterior meționat.

Decernarea premiilor și expoziția câștigătorilor vor avea loc pe 3 noiembrie 2017.

sursă info: ro2019.edu.ro

surse foto: caleaeuropeana.ro, cedne.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.