Oficiul European de Selecţie de Personal (EPSO) anunţǎ cǎ sunt scoase la concurs câteva sute de posturi de asistenţi pentru instituţiile din UE.

Dacǎ domeniul tǎu de interes este unul dintre finanţe/contabilitate, economie/statistică, biologie, sănătate, chimie, fizicǎ sau inginerie civilă, te invitǎm sǎ aplici. Un mare avantaj este salariul care porneşte de la suma de 3.000 de euro pe lună.

 

Existǎ douǎ perioade pentru înscriere. Pentru posturile în finanţe, contabilitate şi economie, înscrierea se poate face până pe 15 ianuarie 2013, pe site-ul oficial EPSO www.eu-careers.eu. Pentru asistenţi cu profil de tehnician de laborator, înscrierile se fac până pe 22 ianuarie 2013, pe acelaşi site.

 

Printre calitǎţile necesare celor care doresc sǎ obţinǎ un post de asistent într-una dintre insituţiile Uniunii Europene, se enumerǎ: aptitudini manageriale, viziune şi gândire strategică, competenţe (cum ar fi capacitatea de a analiza şi soluţiona probleme, de a prioritiza şi organiza, flexibilitate, abilităţii de comunicare), motivaţia, încrederea şi rezistenţa la stres.

 

Pe lângǎ salariul care porneşte de la 3000 de euro, se adaugă numeroase alte beneficii, precum alocaţii pentru familie, alocaţie pentru casǎ, alocaţie pentru copil aflat în întreţinere, alocaţie pentru grădiniţă sau pentru educaţie. De asmenea, cei angajaţi mai primesc şi alte venituri de expatriere (16% din salariul de bază) sau alocaţia de rezidenţă în străinătate (4% din salariul de bază).

 

Adriana Giurcǎ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here