Se apropie a V-a ediție Aspen Junior Seminar

Se apropie a V-a ediție Aspen Junior Seminar. În perioadă 15 – 18 decembrie 2016, Institutul Aspen România, în parteneriat cu Forumul Tinerilor din România și Global Shapers Bucharest Hub, va organiza cea de-a cincea ediție a Aspen Junior Seminar. Programul își propune să reunească aproximativ 20 de tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, activi în mediul academic și de voluntariat, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică. Seminarul oferă participanților un spațiu neutru de dialog și interacțiune, în care au oportunitatea de a-și expune și chestiona propriile convingeri.

Seminarul este construit în jurul metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a 60 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Abordând texte clasice și reflecții filozofice ale unor autori precum: Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, Fareed Zakaria, Nelson Mandela, George Orwell, Aristotel, Andrei Pleșu, Vaclav Havel sau Platon, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale cum ar fi: identitatea individuală și pluraritatea valorilor în societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea și asumarea rolului de lider. Potențialul individual al participanților, preocuparea față de realitățile societății din care fac parte, pasiunea și curiozitatea acestora, susținute de intervenția moderatorilor Aspen, vor contribui la succesul și impactul seminarului.

Sunt eligibili ținerii între 20 și 24 de ani (inclusiv), cu realizări academice semnificative, precum și cu un istoric consistent de activități de voluntariat în sectorul academic, nonprofit și nu numai.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită dosarul de candidatură complet, până pe data de 22 noiembrie, către Elisabeta Dinu, AIR Leadership Programs Officer, pe adresă de e-mail elisabeta.dinu@aspeninstitute.ro. Dosarul trebuie să conțină următoarele documente, în limbă română, în format PDF:
– o scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal și profesional al candidatului, care să indice compatibilitatea acestuia cu programul propus;
– un eseu de aproximativ 500 de cuvinte, care să răspundă întrebării: Care este importantă leadershipului bazat pe principii etice în dezvoltarea societății?
– CV-ul candidatului, care să evidențieze implicarea academinca, civică și activitățile de voluntariat ale acestuia;

Seminarul va fi moderat de Oana Marinescu, fondatoarea OMA Vision și membră a Institutului Aspen România.

Costurile aferente Seminarului (cazare, masă, materiale de lectură) vor fi suportate de către organizatori, urmând că participanții să își acopere costurile de transport. Programul se va desfășura pe teritoriul României, iar limbă de lucru va fi limbă română.

Experiența Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolvenților un spațiu de reflecție și revizuire a valorilor care le ghidează deciziile, reprezintă o oportunitate de dezvoltare, o călătorie intelectuală și o provocare personală. Toate acestea pot conduce către o schimbare de perspectivă în viziunea viitorilor lideri asupra comunității din care fac parte și a rolului de agenți ai schimbării pe care și-l pot asumă în societate.

Sursă foto: aspeninstitute.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here