sâmbătă, aprilie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipSe apropie duelul România-Canada de la FED Cup

Se apropie duelul România-Canada de la FED Cup

În perioada 10-11 februarie 2018 România va înfrunta, la Cluj, reprezentativa Canadei în primul tur al Grupii Mondiale II a Fed Cup.

Partidele se vor desfășura la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca,  ce a mai găzduit și alte două întâlniri din această competiție. Atunci România a pierdut ambele confruntări, cu Germania și Cehia.

I-am învins la Montreal

Românii i-au învins ultima oară pe canadieni la Montreal, în aprilie 2015, cu scorul de 3-2, victorie ce dus la promovarea noastră în Grupa Mondială la FED Cup.

Pe atunci, artizanele calificării României au fost Andreea Mitu și Alexandru Dulgheru, ce au trecut de Eugenie Bouchard și de Francoise Abanda. Astfel, au reușit să aducă România, pentru prima oară dupa 1981, în top 8 echipe feminine de tenis la nivel mondial.

Nicio jucătoare în top 100

În momentul de față, Canada nu are nicio jucătoare de Tenis în top 100 WTA în clasamentul individual.

Eugenie Bouchard și Francoise Abanda stau ce mai bine, fiind pe locurile 112, respectiv 121.

De cealaltă parte,  România se situează mult mai sus. Simona Halep este pe locul 2 în lume în clasamentul individual, Sorana Cârstea pe locul 36, Irina Begu pe 40, Mihaela Buzărnescu pe locul 44, iar Monica Niculescu pe poziția cu numărul 99.

În clasamentul de dublu, Monica Niculescu este pe locul 23, Mihaela Buzărnescu pe 87, Simona Halep pe locul 92, iar Irina Begu pe poziția cu numărul 32.

Noua senzație canadiană este de origine română

Bianca Vanessa Andreescu este o jucătoare canadiană de origine română, iar recent a câștigat premiul de „Jucătoarea de tenis a anului 2017” în Canada, deși are doar 17 ani. Este născută pe 16 iunie 2000!

Bianca Andreescu este pe locul 181 în clasamentul individual, iar pe locul 151 în clasamentul la dublu.

Sursa foto: Doartenis

RELATED ARTICLES

Most Popular