Se anunță noi planuri pentru transportul din București

Cum toamna este un anotimp al schimărilor și al noutăților, nu era exclus ca publicul să audă vești conform cărora se anunță noi planuri pentru transportul din București.

Se anunță noi planuri pentru transportul din București

Astfel, Primăria Capitalei a afirmat că se află într-un proces de definitivare a documentelor necesare pentru a organiza o licitație publică internațională. Aceasta ar avea ca scop achiționarea a 500 de autobuze noi.

Știrea vine după ce, anterior, fusese anunțată intenția de a cumpăra circa 250 de autobuze second-hand din străinătate, care să fi fost puse în funcțiune mai recent decât cele deținute de către Regie.

Se anunță noi planuri pentru transportul din București

Această idee ar fi eșuat, însă, când conducerea nu ar fi găsit niciun mijloc de transport care să nu fi fost folosit mai puțin de trei ani și nici baterii de autobuze mai vechi, care să poată fi compatibile cu autoturismele care încă circulă pe străzile Bucureștiului.

Parcul auto al RATB (Regia Autonomă de Transport București) avea în componență, în 2014, 1.147 de vehicule. Dintre acestea s-ar mai afla pe traseu 648 de autobuze, 245 de tramvaie și 155 de troleibuze.

Reamenajarea pistelor de biciclete

Se anunță noi planuri pentru transportul din București și la nivelul ciclismului.

Primăria Bucureștiului a solicitat, în regim de urgență, demararea unui proces de licitație pentru un studiu de fezabilitate. Cercetarea este considerată necesară pentru a fixa calendarul de realizare a noi piste de biciclete.

Se anunță noi planuri pentru transportul din București
Pistă biciclete Calea Victoriei

Reamenajarea unor noi piste de bicicletă și aplicarea unui plan de management al calității aerului sunt esențiale. Conform Ministrului Mediului, problemele de mediu pe care le are Bucureștiul au adus țara la un pas de a fi sancționată de Comisia Europeană.

De asemenea, Ministerul a mai precizat că a acordat, din 2014, 10 milioane de euro administrației municipale pentru a realiza 100 de kilometri destinați pentru bicicliști. Suma nu a fost nici până acum cheltuită, iar neregulile s-ar datora și schimbărilor care au survenit în ultimii doi ani la nivelul funcției de primar general.

Rămâne de văzut cum și în ce măsură se vor îndeplini aceste planuri.

surse foto: b365.ro, ratb.ro, mediafax.ro, metropotam.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here