Scrisoarea unui student către Moș Crăciun – cum vedem acum Crăciunul

0
1237

Cu toții ne amintim cum erau vremurile din copilărie când îi scriam lui Moș Crăciun o scrisoare, mai lungă sau mai scurtă, cu lucruri pe care ni le dorim de Crăciun. De la jucării la machiaje în cazul fetelor și de la soldăței la laptopuri de gaming în cel al băieților. Pe măsură ce am crescut au crescut și pretențiile pe care le aveam.

În studenție trecem cumva de la tot ce ne lega de copilărie la treburi pe care le considerăm noi serioase, cum ar fi sesiunea sau modalități prin care la sfârșitul lunii să mai rămânem cu 10 lei în portofel.

Așadar, de dragul copilăriei, am încercat să îi scriu lui Moș Crăciun doleanțele mele de om „matur” cu preocupări mai „mari” și „serioase” în calitate de student:

Dragă Moș Crăciun,

Vreau să încep prin a-ți spune că anul ăsta am fost o persoană bună! După cum probabil spiridușii tăi deja știu și te-au informat, am intrat la facultate. Numai pentru asta cred că aș merita să primesc niște cadouri pe măsură. Și apoi, m-am și mutat de acasă și nu m-ar deranja o hartă a orașului ca să nu mă mai pierd după ce traversez strada.

În orice caz, se poate să știi sau nu (dar mai bine să afli de la mine decât de la alții) că am câteva note proaste. Nu contează care sunt ele, dar nu am nici o idee cum s-a putut întâmpla una ca asta. În sesiunea de restanțe o să iau numai 10 pe linie (probabil). Au fost zile când accidental am cedat presiunii prietenilor și am ieșit în club unde am cheltuit banii de chirie, deci nu m-ar deranja dacă în loc de portocale ai lăsa sub brad un portofel plin.

A, da! Am verificat mai devreme rezerva de zacuscă și bătea vântul printre rafturi. Mi-ar fi greu să-i explic mamei de ce nu mai am nici un borcan din cele cinci pe care le-am luat ultima oară când am fost acasă. Te rog, ține pasul, am zis mai sus că am rămas fără bani de chirie și a trebuit să rezolv cumva problema asta. O să primesc salariul abia după data scadentă așa că mi s-a părut o idee bună să fac un troc cinstit prin cămin ca să adun banii.

Și ultima cerință, ca să nu zici că cer prea multe, aș vrea să le dai cadouri tuturor persoanelor care m-au lăsat să mai arunc câte o privire în testele lor și cu ajutorul cărora am reușit să iau note bune. Același lucru e valabil și pentru domnii și doamnele profesoare care s-au îndurat de mine și mi-au văzut potențialul de a lua cinci! Mi-au făcut studenția mai bună!

Așadar, dragă Moș Crăciun, îți mulțumesc dacă îmi aduci măcar jumătate din lucrurile pe care ți le-am cerut. Laptele și prăjiturile vor fi la locul lor obișnuit și o să las și afară apă și mâncare pentru reni (dacă nu o vor bea câinii înainte). Doar dacă vii o să am cu siguranță un Crăciun Fericit.

Cu drag, un student român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.