Scriitorul francez Michel Houellebecq in dialog cu romanul Fabianni Belemuski, in Spania

  0
  392

  La sfârșitul lunii aprilie 2014, a avut loc în Cartagena, Spania, prezentarea cărții Michel Houellebecq, dialoguri cu Fabianni Belemuski (Editura Niram Art, 2013), o conversație între scriitorul român Fabianni Belemuski și Michel Houllebecq.

  Celebrul scriitor francez Michel Houllebecq a fost prezent la evenimentul desfășurat la Casa del Libro (Casa Cărții) – cel mai mare lanț de librarii din Spania – alături de Fabianni Belemuski și artista catalană Rita Martorell, care i-a înmânat lui Houellebecq tabloul după care a fost realizată coperta cărții.

  Michel-Houllebecq_Fabianni-Belemuski

  Volumul de dialoguri, un adevărat succes în Spania, a însemnat o revelație pentru fanii autorului unor bestselleruri precum „Posibilitatea unei insule”, „Particulele elementare” sau „Harta și teritoriul”, romanul câștigător al premiului Goncourt în 2010. Cartea este rezultatul conversațiilor purtate de cei doi în anul 2011, când Michel Houellebecq s-a aflat la Madrid, despre subiecte variate ca de exemplu  dragoste, religie și mit, singurătate, scriitori preferați.

  Este bine cunoscut faptul că Michel Houellebecq este un scriitor controversat atât datorită operelor sale, cât și imaginii sale de scamator, singuratic, „enfant terrible”, pe care și-a creat-o de-a lungul timpului. „Prezența sa la prezentarea cărții a surprins pe toată lumea. Autorul cărții de dialoguri, Fabianni Belemuski, ne-a prezentat un Michel Houellebecq mai intim, mai uman. Talentul comunicativ al tânărului scriitor și jurnalist român l-a facut pe Houellebecq să se deschidă”, remarcă jurnalistul Antonio Liberato, redactor la ziarul spaniol El Mundo.

  Volumul publicat de Editura Niram Art din Madrid, „Michel Houellebecq, dialoguri cu Fabianni Belemuski”, este a doua carte de conversații a scriitorului francez, după „Inamici Publici”, publicată împreună  cu Bernard-Henri Levy, în 2008.

  Michel-Houellebecq,-Fabianni-Belemuski-(1)

  Sursa foto