Scoala de vara pentru studentii la Drept

  0
  343

  Societatea Civilă de Avocați Ionescu şi Sava organizează în perioada 03 august – 08 august  2014 cea de-a patra ediție a Şcolii de Vară. Cursurile se adresează studenților la Drept din toată țara, absolvenți ai anului III de studiu, şi se desfăşoară sub conceptul „Avocatura: între meserie şi vocație”. Organizatorii au dat deja start sesiunilor de recrutare, candidații având la dispoziție o perioadă de 5 săptămâni (12 mai-12 iunie 2014) pentru a completa formularul de înscriere.

  Aflată la a patra ediție, Şcoala de Vară Ionescu şi Sava continuă să dezvolte conceptul de internship lansat încă din 2010, prin care îşi propune să ofere viitorilor practicieni în Drept o viziune mai clară asupra avocaturii, mai ales asupra avocaturii de business. Şi anul acesta, 20 de studenți ai facultăților de Drept din România vor avea ocazia ca timp de 5 zile să discute atât cu avocații Ionescu şi Sava cât şi cu invitații acestora: magistrați, clienți, cadre didactice. Astfel, studenții vor descopri ce presupune avocatura de business din mai multe perspective: cea a magistratului, a avocatului, dar şi a clientului cu nevoile şi aşteptările sale.

  Evenimentul are ca scop informarea şi inițierea studenților în avocatură prin exemple practice şi studii de caz. Programul include şi un curs de scriere, un seminar de vorbire în public, precum şi diferite ateliere ce vor testa atât competitivitatea viitorilor jurişti, cât şi spiritul lor de echipă.

  „Şcoala de Vară Ionescu şi Sava este un proiect pe care ne-am propus să îl dezvoltam pe termen lung şi în care investim, an de an, toată experiența şi entuziasmul nostru pentru a veni în sprijinul viitorilor profesionişti. Atât eu, cât şi partenerii mei, suntem convinşi că o carieră de succes este rezultatul îmbinării dintre pragmatism şi pasiune, motiv pentru care şi ediția din 2014 a Şcolii de Vară îşi propune să abordeze aceste două perspective şi relația dintre ele. Mai mult decât atât, cursurile şi workshopurile pe care le punem la dispoziție celor 20 de studenți sunt un instrument extrem de util, aceştia având acces la informații şi cursuri pe care şcoala de drept nu le oferă şi care sunt absolut necesare pentru o viitoare carieră de avocat sau de jurist, în general ”, spune Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner Ionescu şi Sava.

  Scoala de Vara Ionescu si Sava

  Pentru a se înscrie la Şcoala de Vară „Avocatura: între meserie şi vocație”, ediția 2014, candidații trebuie să completeze într-o manieră cât mai originală formularul de înscriere online, disponibil aici. Data limită pentru înscrieri este 12 iunie 2014.

  Din numărul total de înscrieri, vor fi selectate cele mai originale 20 de aplicații, studenții câştigători fiind anunțați pâna la data de 20 iunie pe site. Cursurile Şcolii de Vară Ionescu şi Sava se vor desfăşura în afara Bucureştiului, iar transportul, cazarea şi masa participanților vor fi asigurate de către organizatori.

  La finalul cursurilor, atât studenții participanți cât şi reprezentanții Ionescu şi Sava vor vota studentul cu cea mai bună prestație  (cunoştinte de specialitate, vorbire în public, spirit de echipă) iar câştigătorul va primi o bursă de studiu de şase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum şi posibilitatea (dar nu obligația) de a efectua practică de specialitate în cadrul Societății Civile de Avocați Ionescu şi Sava.

  „Am beneficiat de un program amplu de activități, menit să acopereî ntr-un timp scurt, dar eficient şi cu succes, o arie largă de teme de interes pentru un student aspirant la profesia de avocat. Ne-au format o imagine completă cu privire la mecanismul de funcționare a unei societăți moderne de avocați. Am simțit ritmul, frenezia şi presiunea sarcinilor specifice meseriei, prin temele repartizate; am învățat să lucrăm în echipă şi am învățat ce înseamnă o echipă din exemplul oamenilor ce au luat pe rând cuvântul în fața noastră”- Radu Miron, cursant al Şcolii de Vară Ionescu şi Sava, ediția 2013, câştigător al bursei de studiu şi al stagiului de internship.