jurnalismFiecare povestitor este unic, pentru că fiecare are o altă perspectivă asupra poveștii. Fundația Calea Victoriei vă invită începând de luni 21 iulie, de la ora 19:00, la Școala de vară de Jurnalism narativ și scriitură personală, susținută de Ana Maria Ciobanu, jurnalist Decât o Revistă și laureată a premiilor Superscrieri.
La acest atelier, veți învăța cum să descoperiți și să scrieți povești adevărate, ce pornesc de la întâmplări și experiențe cotidiene. Veți vedea cum, prin astfel de povești, primiți și în același timp livrați cititorilor lecții importante despre lume. Poveștile adevărate dezvoltă curiozitatea și spiritul de observație, ne învață să ascultăm și ne ajută să fim atenți la detalii care ascund întâmplări interesante. Într-o atmosferă relaxantă, cursanții vor avea ocazia să scrie folosindu-se de diferite instrumente de documentare, scriere și rescriere.
Se urmărește ca la finalul săptămânii, fiecare cursant să aibă o listă consistentă cu idei și teme de explorat și de transformat în povești. Fiecare întâlnire va avea la bază exerciții de scriere, observație și intervievare, ce vor duce la realizarea unor texte scurte care vor fi publicate pe blogul atelierului: http://bucatarianarativa.wordpress.com/
„Life itself is the most wonderful fairytale of all.” —Hans Christian Andersen
Cursul este structurat în următoarele 5 ședințe:
Atelier I – Idee. Detalii. Descrieri. Atmosferă.
Exerciții de scriere bazate pe observarea unor detalii. Exerciții de scriere bazate pe reconstruirea din memorie a unor detalii de atmosferă. Experiment personal.
Atelier II – Obiecte cu povești. Tehnici de reporting
Jocuri pe echipe. Exemple din presă.
Atelier III- Oameni cu povești. Curiozitate.
Interviuri pe echipe. Scriere. Rescriere.
Atelier IV- Organizare. Dezvoltare. Structură. De la notițe la poveste.
Redactarea unui scurt eseu personal bazat pe experimentul început la atelierul I
Atelier V- Unde găsim idei?
Idei. Planuri. Liste.
Lector: Ana Maria Ciobanu
Dată începere: 21 iulie 2013;
Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 5
Frecvența: zilnic (luni-vineri, 21-25 iulie)
Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 200 ron
Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro