școala de vară de cultură și limbă română

Capitala găzduiește, între 23 iulie și 6 august, a 58-a ediție a evenimentului Școala de vară de cultură și limbă română. Evenimentul, destinat studenților străini, este dedicat îmbogățirii cunoștințelor de limbă română și familiarizării cu aspecte specifice culturii țării noastre.

 Cine vor fi participanții?

Cursurile școlii de vară vor fi urmate de 28 de studenți. Aceștia provin din state europene precum Marea Britanie, Grecia, Elveția, Serbia, Croația, Belgia, Bulgaria, Italia, Germania, Danemarca, Macedonia și Olanda.

Vor mai veni, însă, și tineri din țări ca Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Turcia, Nigeria și Bangladesh.

Care va fi specifiul celei de-a 58-a ediții?

Școala de vară de cultură și limbă română se va axa pe sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și comemorarea poetului Nichita Stănescu.

școala de vară de cultură și limbă românăDin ce va fi alcătuit evenimentul?

Participanții vor lua parte la cursuri intensive de limba română, la ateliere de lucru și conferințe pe teme de cultură și civilizație românească, evenimente culturale și vizite la muzee.

  • Partea lingvistică

Cursurile de limbă română vor fi predate de profesori din cadrul Facultății de Litere a Universității din București. Aceștia sunt specializați în predarea și testarea limbii române ca limbă străină atât în România, cât și la universități europene. La finalul lor, tinerii vor avea posibilitatea de a susține un examen de atestare a cunoștiințelor, conform standardelor Pașaportului Lingvistic European.

Cursanții începători vor beneficia de două noi ateliere. Acestea sunt dedicate domeniilor Mass-Media și Publicitate și Bandă desenată.

  • Partea culturală

Studenții din străinătate se vor întâlni cu scriitori și critici literari. Ei vor mai avea oportunitatea de a participa la prezentarea instrumentelor muzicale tradiționale românești, dar și de a petrece o seară la Ateneul Român.

Vizitele la muzee de la școala de vară de cultură și limbă română vor include monumente atât din București, cât și din țară. Printre acestea se vor număra Muzeul Satului, Muzeul Național de Artă, Castelul Peleș, Castelul Bran și Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Programul întreg al Școlii de vară de cultură și limbă română poate fi găsit aici.

surse info: descopera.ro, agerpres.ro, unibuc.ro

surse foto: unibuc.ro, descopera.ro