miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTineri de succesŞcoala de toamnă BUSINESS SMART SCHOOL, CLUJ-NAPOCA 2017

Şcoala de toamnă BUSINESS SMART SCHOOL, CLUJ-NAPOCA 2017

Cu totii ne dorim o afacere profitabila. Dar oare cum stau lucrurile mai exact?

În urma unui studiu realizat de către Biroul de Statistica din S.U.A, s-a constatat faptul că rata de supraviețuire a firmelor în primii 5 ani de la înființare este de 50%, dintre aceștia, numai o treime reușind să ajungă la 10 ani de activitate.

În România, rata activităţii antreprenoraile în stadiu incipient a fost de doar 10,8% din populaţia activă, în anul 2015. Acest procent face referire la persoanele care au luat în vedere deschiderea unei afaceri.

Lipsa unei culturi antreprenoriale este o problemă la nivel național și implică fiecare segment al populației. Mediul de afeceri nefavorabil și lipsa educației antreprenoriale au făcut ca problema să existe în continuare. Aceasta poate fi rezolvată prin implementarea unor programe educaționale care să promoveze cultura antreprenorială.

Organizatia Sutdentilor Economisti, Cluj-Napoca vine în sprijinul tinerilor interesați de mediul afacerilor, într-un mod interactiv. Ajunsă la cea de-a X-a ediție, școala de toamnă BUSINESS SMART SCHOOL dă startul la O afacere de nota 10!duminica, 3 septembrie 2017. Liceeni, studenţi şi masteranzi din toată ţara au ocazia să participe la acest proiect cu tradiţie, ce se va desfășura în Cluj-Napoca.

Prin urmare, participanții au șansa de a învăța cum să realizeze un start-up corect, cum să își consolideze munca, cum să o promoveze prin canale eficiente și cum ar putea, dintr-o mică firmă, să ajungă să conducă o afacere prosperă.

Obiectivul nostru principal este de a reduce rata “eșecului” în domeniul antreprenorial, cu ajutorul speakerilor -oameni din domeniul afacerilor care au reușit, ca dintr-un simplu start-up, să își dezvolte propriul business.

Din seria speakerilor, vi-l prezentăm pe Lorand Soarez, unul dintre cei mai cunoscuti experti în creșterea accelerată a firmelor din Romania. De asemenea și Bogdan Pandea, cunoscut drept “Capitanul”, datorita unuia dintre cele mai bine dezvoltate start-up-uri din Cluj-Napoca, Captain Bean, a acceptat invitația noastră de a vă dezvălui secretul succesului său.

Pe parcursul celor 5 zile aveți posibilitatea de a învăța din experiențele personale ale invitatilor nostri. Printre subteme, se numără urmatoarele: Start-up, Think Big – Get International, Afaceri virtuale, Bărbați vs Femei și multe altele. Printr-o serie de training-uri,lucru in echipă, dar și printr-un concurs bazat pe o simulare, vor fi puse la încercare cunoștințele dobândite pe parcursul săptămânii. În plus, se vor premia curajul, inițiativa și abilitatea de a asimila noutățile și de a evita posibilul eșec viitor.

Ca o completare a programului, organizatorii au pregătit un teambuilding şi activităţi outdoor ce vor fi prezente și în cadrul ediției de anul acesta, dar și activități surpriză, cu ocazia sărbătoririi celei de a X-a ediții BUSINESS SMART SCHOOL.

Un eveniment susţinut de :Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului si Sportului şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca

 

Mirela Frățilă
Mirela Frățilă
Sunt studentă la Facultatea de Comunicare si Relații Publice, SNSPA, am 18 ani și iubesc muzica, dansul, plimbările lungi și să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place sa descopăr oameni și locuri noi, deci îmi doresc să pot călători cât mai mult. Privesc cu optimism spre viitor si sper să realizez tot ce îmi propun.
RELATED ARTICLES

Most Popular