Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile – în 12 iunie încep înscrierile –

0
84

Absolvenții clasei a 8-a care doresc o carieră în domeniul comerțului se pot înscrie începând cu 12 iunie la o școală profesională în sistem dual

București, 9 iunie 2017 – Școala de Carte și Meserii dă startul la înscrieri pentru viitoarea lor carieră. Înscrierile au loc în două sesiuni: 12 – 16 iunie și 26 – 30 iunie. Pentru clasele de comerciant-vânzător, desfășurate de Școala de Carte și Meserii, elevii se pot înscrie la secretariatele liceelor partenere:

  • în București Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân,
  • în Ilfov/Buftea Liceul Barbu A. Știrbey,
  • în Brașov Colegiul Economic Andrei Bârseanu,
  • în Sibiu Colegiul Economic George Bârseanu,
  • în Timișoara Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu.

Pentru înscrierea la clasa de învățământ profesional în sistem dual sunt necesare următoarele documente: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de către școala generală de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal și adeverința medicală.

Între 3 și 6 iulie, elevii înscrişi vor avea o scurtă întrevedere cu reprezentanți ai liceelor partenere și ai companiilor pentru a se cunoaște și a-și exprima motivația de a participa în acest program.

Programul Școala de Carte și Meserii se desfășoară în parteneriat de către companiile cu capital german HORNBACH, LIDL și PENNY Market și este susținut de Camera de Comerţ și Industrie Româno-Germană (AHK România) în sistemul de învățământ profesional dual, nou introdus în sistemul de învățământ profesional de stat.

Învățământul profesional dual se adresează tinerilor absolvenți de clasa a 8-a până la vârsta de 26 de ani care au înclinații practice și își doresc să urmeze o frumoasă carieră în comerț. În acest sistem există o îmbinare între teorie și practică, în clasa a X-a si a XI-a elevii urmând să fie 2-3 zile pe săptămână în companie pentru a-și dezvolta abilitățile practice, necesare meseriei, iar în restul timpului își vor însuși cunoștințele teoretice în cadrul liceului.

Companiile se vor implica activ în formarea tinerilor, incluzându-i pe aceștia în echipa lor, dându-le acces la formări de calitate, oferindu-le mentorat și susținere pe întreaga perioada de 3 ani a acestei formări.

După absolvire elevii vor putea fi angajați în companiile unde au făcut practică şi pot continua cariera în comerţ. Totodată, după absolvirea formării în sistem dual pot să îşi continue studiile, să dea examenul de Bacalaureat şi chiar să urmeze o facultate, dacă îşi doresc acest lucru.

Pe perioada şcolarizării elevii beneficiază lunar de bursă de 400 RON (200 RON din partea statului, 200 RON din partea companiei), decont de transport şi masă de prânz pe perioada practicii, asigurate de companie.

Școala profesională este piatra de temelie a unei cariere de succes!

Despre Programul Şcoala de Carte şi Meserii

Şcoala de Carte şi Meserii este un program de formare profesională realizat după metoda germană, adică o îmbinare bine echilibrată între teorie şi practică. Programul durează trei ani şi este realizat de companiile HORNBACH România, LIDL România şi Penny Market în parteneriat cu cinci licee din ţară.

La finalizarea cursurilor, elevii obțin o diplomă recunoscută internaţional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de angajare într-una din cele trei companii partenere. Totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în baza unui contract între elev, părinte, companie şi şcoală.

Contact pentru presă:               Carmen Kleininger

Presă şi Relaţii Publice

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Tel.: +40 21 207 91 50; Fax: +40 21 223 15 38

                                                E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro

                                                Web: www.ahkrumaenien.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.