Save the date: 28 iunie 2017, Placebo la Arenele Romane

0
79

Save the date: 28 iunie 2017, Placebo la Arenele Romane

Cu ocazia a 20 de ani de carieră, trupa de rock alternativ Placebo va concerta la București, pe data de 28 iunie 2017, la Arenele Romane, într-un concert-retrospectivă, în cadrul căruia se vor cânta piese vechi, din toate cele 7 albume de studio, piese care au marcat transformările muzicale ale formației. Brian Molko dedică turneul aniversar 2016-2017 tuturor fanilor care au urmărit cu interes evoluția Placebo, preschimbând acest nume într-o amprentă muzicală unică, influentă și seducătoare.

Evenimentul se anunță a fi unul grandios, va fi practic a cincea vizită Placebo la București și organizatorul, Phoenix Entertainment, a pregătit niște pachete speciale pentru fanii care se grăbesc să cumpere bilete de pe-acum, în pre-sale.

Deocamdată, biletele se pot achiziționa online, prin rețeaua Eventim, selectând opțiunea „A Better Friend”, iar prețul ajunge la 190 de lei, urmând ca în ziua concertului să crească până la 220 de lei. „A Better Friend” înseamnă că ai acces în zona de concert cu 30 de minute mai devreme, astfel încât să ocupi un loc cât mai aproape de scenă, în avans față de cei care vor cumpăra mai târziu bilete pentru Acces General, primești o insignă Placebo, un breloc și o băutură, cadouri mici care să te introducă în atmosfera unei aniversări rock n rolls.

Dacă ești un fan conștiincios și vrei să te pregătești din timp pentru concert, fă-ți de acum un playlist eclectic. Având în vedere ce a cântat Placebo toamna aceasta la Oslo, înțelegem că setlist-ul va fi de fapt o incursiune în toată discografia formației, cu piese care n-au mai fost interpretate live de 10 ani, piese fundamentale din trecutul trupei, piese definitorii.

Un top 5 rapid de inclus în folderul Placebo, I’m coming înseamnă „Pure Morning”, „Soulmates”, „Too many friends”, „Loud like Love” și „Without you I’m nothing” (aceasta din urmă fiind inițial o colaborare muzicală cu David Bowie). N-am regăsit însă printre alegerile lor melodia „Post Blue”, practic inițierea mea Placebo, o declarație de dragoste bizară și tensionată, fără nicio perspectivă de viitor, dar intensă, intimă.

Eu una încă îmi calculez bugetul din vara asta ce va să vină și sunt atentă la toate avantajele și dezavantajele unei astfel de investiții. Da, o să fie Deep Purple, da, o să fie Rockstadt Extreme Fest, da, o să cânte și Evanescence, dar Placebo e una dintre acele trupe care au pentru mine relevanță emoțională.

Muzica lor m-a însoțit pe parcursul unor amintiri recente, versurile lor mi-au dat de gândit, am intuit în ele o poezie agresivă, iar timbrul lui Brian Molko e ascuțit, nazal și parcă mereu chinuit de o dorință nespusă, e un rockstar atipic, fragil, dar liber, luptând să facă din creativitate o valoare fundamentală în muzica sa, un prilej continuu de explorare.

Cu Placebo n-ai cum să dai greș, e incitant, copleșitor, violent, dulce-amar… so ka-ching! Eu o să fiu acolo!

Sursă foto: https://www.facebook.com/pg/officialplacebo/photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.