Şapte motive pentru care iubim Crăciunul

0
642
Şapte motive pentru care iubim Crăciunul

Şapte motive pentru care iubim Crăciunul

Crăciunul, una dintre cele mai iubite sărbători în rândul românilor, a venit anul acesta parcă mai repede decât îl așteptam. Ştim cu toții că această perioadă are ceva special, ceva care ne face efectiv să tânjim după cele trei zile petrecute cu prietenii și familia. Însă oare de ce o îndrăgim atât de mult? M-am gândit că o listă cu şapte motive pentru care iubim Crăciunul ne-ar fi de folos tuturor.

 1. Pentru bucuria cu care ne deschidem cadoul

  christmas_gift_christmas_decoration_fan2011806_95688100Nu putem trece peste acest fapt. Cadourile sunt cea mai faină parte. În plus, e așa frumos să vezi că celor dragi le pasă de tine.

 2. Pentru mirosul de cozonaci și prăjituri din Ajun

  Şapte motive pentru care iubim CrăciunulE o senzație minunată atunci când simţi mirosul de prăjiturici şi cozonaci care umple casa. Știm cu toții că pregătirea acestora e o tradiție în rândul românilor.

  Și e și mai frumos când toată familia participă la pregătirea lor.

 3. Pentru luminițele care ne încântă privirea

  Şapte motive pentru care iubim CrăciunulFie că e vorba despre luminile de pe străzi, din vitrinele magazinelor sau din casele oamenilor, luminițele au un farmec aparte. În plus, acestea parcă transmit un aer vesel, de sărbătoare.

 4. Pentru emoția din ochii celui care deschide darul oferit de tine

  Şapte motive pentru care iubim CrăciunulȘtim cu toții că, mai presus de toate, Crăciunul este despre dăruit şi despre zâmbetul de pe chipul celuilalt. E un sentiment așa de frumos când vezi că da, într-adevăr, „i-a plăcut cadoul”.

 5. Pentru povestea lui Moș Crăciun și dorul de copilărie

  Şapte motive pentru care iubim CrăciunulLegenda spune că, doar dacă ai fost cuminte, Moș Crăciun va ajunge și la tine. Povestea asta o știm cu toții și cred că o vom mai transmite și noi multor generații.

  În plus, nu vom uita niciodată momentele din copilărie când îl așteptam cuminți la geam.

 6. Pentru colind și pentru bradul împodobit

  copii-la-colindatDeja știm că, în România, unele tradiții chiar se respectă. Colindele și împodobirea bradului sunt unele dintre ele. Tocmai acestea fac din Crăciun o sărbătoare specială.

 7. Pentru timpul prețios petrecut în familie

  Şapte motive pentru care iubim CrăciunulFie că alegeți să stați acasă, lângă foc, cu o cană de vin fiert în mână, așteptând colindătorii, sau să plecați la munte, Crăciunul însemnă familie. Înseamnă povești și voie bună.

  Sper că te-am convins cât de important este Crăciunul. Tu cum alegi să îl petreci anul acesta?

  P.S.: Echipa IQool vă urează un Crăciun fericit alături de toți cei dragi!    Şapte motive pentru care iubim Crăciunul

  Surse foto: pinterest.com, economica.net, descopera.ro, bucurestifm.ro, digi24.ro, libertatea.ro, revistadealba.ro, interferente.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.