Șapte locuri pe care ar trebui să le vizitezi în București vara asta

0
286
locuri

Întrucât vara a început să devină tot mai toridă, dar nu îți permiți să organizezi vacanțe sau excursii în fiecare weekend, am venit cu o propunere a unor locuri variate și accesibile unde te poți delecta chiar și după o zi de muncă.

Acuarela

Sursă foto: http://acuarelabistro.ro/

Reușind să surprindă de fiecare dată printr-un design „cozy”, Acuarela este un bistro unde găsești artă presărată la fiecare pas. Este locul perfect de ieșit într-o zi obișnuită, poate și după muncă doar pentru a-ți oferi un reset. Prețurile sunt destul de ok, iar meniul jonglează cu termeni și arome jucăușe

 

De asemenea, Asociația Culturală Imbold organizează la Acuarelă evenimente culturale cu miros de jazz și voie bună.

Adresa: Stradă Polonă nr 40 București;

Grădina botanică

Ideal pentru toate vârstele și spațiul unde îți poți găsi liniștea indiferent de stare sau vreme.

Sursă foto: https://grădina-botanică.unibuc.ro/

Grădina botanică este un spațiu unde se desfășoară în mod frecvent evenimente. De altfel, ce loc mai bun poți găsi pentru a evada de Bucureștiul torid – raiul asfaltului încins. Zona este foarte liniștită, iar dacă asculți cuminte, poți intra în comuniune cu natura prin cântecul păsărilor care sunt pretutindeni.

Îți poți cumpăra cu doar șapte lei un bilet spre oaza de liniște a capitalei.

Sfat! Încercați să vizitați grădina de dimineață (până în ora 14) pentru a prinde și serele deschise.

Adresa: Șoseaua Cotroceni 32, București;

Teatru Odeon

Dacă ești sătul de parcuri, plimbări lungi sau baruri îndrăznește, trebuie să îți rezervi o seară rafinată într-o companie plăcută și cu un cadru divin.

Sursă foto: http://www.teatrul-odeon.ro/

Sala teatrului abundă de rafinament, iar piesele sunt delicioasele (unele la propriu; trebuie să vizionezi piesa Soldatul de ciocolată pentru a înțelege).

Prețurile sunt accesibile și pot fi achiziționate online sau de la ghișeu, iar dacă vrei să inviți și pe altcineva, sigur vei lasă o impresie plăcută. Zona este centrală și ușor de găsit pentru orice iubitor de artă și frumos.

Adresa: Calea Victoriei 40-42, București;

Ceainăria Infinitea

Este un loc retras unde te poți delecta cu o carte bună la o ceașcă de ceai. Cadrul este unul ambiant aflat sub protecția naturii, iar dacă îl vizitați seara, multitudinea lumânărilor aprinse vor întregi cadrul feeric.

Sursă foto: https://www.facebook.com/ceainăria.infinitea/

Grădina și interiorul amenajate în stil victorian îți vor aduce instant o stare de bine. De asemenea, biblioteca plină de cărți variate și personalul foarte primitor, te vor face să mai savurezi încă un ceai la lumina nostalgică a lumânărilor .

Adresa: Stradă Doctor Grigore Romniceanu 7, București;

Museum of Senses

Dacă ești genul care preferă locurile fascinante departe de căldura de afară, Museum of Senses este perfect pentru tine. Micile joculețe ale minții împreună cu iluziile optice îți vor umple ziua. Locul este primitor și accesibil, iar în ghidul muzeului poți găsi o companie plăcută.

Sursă foto : http://www.museumofsenses.ro/

În situația în care simți o mică invidie pentru prietenii care au plecat în vacanțe și te agasează cu fotografii din locuri faine pe rețelele de socializare, acesta este spațiul ideal unde îți poți face o nouă poză pentru facebook/insta. Trebuie să te admiri măcar un minut, două, trei în camera infinită unde ți se va părea că ești singur într-un univers fericit și frumos al luminilor în care tronezi doar tu.

Lasă-te purtat într-un vals infinit al jocurilor de lumini și reflexii!

Adresa: Bulevardul General Vasile Milea 4,București Afi Palace Cotroceni;

Mai multe detalii despre atracții și bilete

Nomad Skybar

Sursă foto: http://www.nomadskybar.ro/

Un spațiu plin de viață în care poți socializa și unde te împrietenești destul de repede cu alți oameni. Deși pentru mine pare un loc aglomerat, atmosfera plăcută și cadrul degajat m-au făcut să admir cerul de pe terasă lor cel puțin câteva ore.

Muzica este destul de bună, abordează majoritatea genurilor, iar în afara serilor dansante, spațiul are un iz melancolic.

Adresa: Etaj 1, Stradă Smârdan 30, București;

Observatorul Astronomic

Deși am vizitat multe locuri din București, mi-a fost destul de greu să fac un mic top atât de diversificat. Ultima destinație este despre o locație pe care nu am vizitat-o încă, dar care mi-a fost recomandată de mulți cunoscuți.

Sursă foto: http://www.astro-urseanu.ro/vizitare.html

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București, este o instituție care prin dotările și facilitățile sale, ca o fereastră deschisă spre cer, oferă tuturor celor interesați, posibilitatea urmăririi prin lunetă a spectacolului bolții cerești.

Pentru a va bucură de întreg spectacolul astral, trebuie să fiți atenți la observațiile și programul afișat pe site-ul muzeului. De cele mai multe ori, vremea înnorată sau diverși factori externi împiedică vizionarea cu acuratețe a ceea ce se află dincolo de cerul pe care îl vedem zi de zi.

Observatorul astronomic este perfect pentru serile liniștite cu un cer clar și înstelat de vară. Acesta îți aduce în minte gândul că poate trăiești dintr-un motiv anume și ai o menire în acest univers plin de întrebări și necunoscut.

Adresa: Bulevardul Lascăr Catargiu 21, București;