Șapte locuri mai puțin cunoscute din România care merită vizitate

0
1130
locuri mai puțin cunoscute din România

Șapte locuri mai puțin cunoscute din România care merită vizitate

Care locuri mai puțin cunoscute din România merită vizitate? Despre țara noastră s-a spus mereu că este deosebită și bogată în peisaje, însă nu toți românii cunosc acele locuri care o fac atât de frumoasă. În fond, când vine vorba de ieșiri sau concedii, alegem de obicei aceleași locuri cunoscute de toată lumea.

M-am gândit să vă vin în ajutor în cazul în care vă gândiți să faceți noi descoperiri. Pot doar să vă spun că veți rămâne uimiți când veți afla ce locuri frumoase ascunde România. 🙂

V-am pregătit o listă cu șapte locuri din România mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate:

1. Cascada Bigăr

Situată în județul Caraș Severin, exact în locul în care trece Paralela 45, cascada Bigăr este unică în lume. Aceasta impresionează datorită combinației vesele de culori și este spectaculoasă, mai ales în sezonul ploios.

locuri mai puțin cunoscute din România
Cascada Bigăr

2. Canionul Șapte Scări

Dacă sunteți îndrăgostit de aventurile muntoase, cred că ați auzit deja de Canionul Șapte Scări din munții Piatra Mare. Este vorba despre un defileu săpat în calcar, care are o lungime de aproximativ 600 de metri.

Un lucru deosebit la acest monument al naturii este faptul că cele șapte trepte se transformă în spectaculoase cascade atunci când pârâul din zonă crește în volum.

locuri mai puțin cunoscute din România
Canionul Șapte Scări

3. Insula Ovidiu

Se pare că acesta este singurul obiectiv turistic aflat pe o insulă naturală. El se află pe lacul Siutghiol, aproape de stațiunea Mamaia, Constanța.

Puteți ajunge pe Insula Ovidiu cu un vaporaș. Odată aflați acolo, vă veți putea bucura de un altfel de timp pe litoral.

locuri mai puțin cunoscute din România
Panoramă a Insulei Ovidiu

4. Tunelul Iubirii

Acesta este un loc deosebit de romantic, situat pe calea ferată Caransebeș-Băuțar. Deși a fost descoperit de fotografi, povestea lui a fost dusă mai departe.

Astăzi, Tunelul Iubirii este vizitat de numeroși turiști, care se opresc pentru a imortaliza momentul.

locuri mai puțin cunoscute din România
Tunelul Iubirii

5. Podul lui Dumnezeu

Legenda spune că acest pasaj natural, aflat în județul Mehedinți, a fost construit ori de Hercule, ori de Dumnezeu în momentul în care a vrut să îl distrugă pe diavol.

Totuși, un lucru e sigur: astăzi, acest pasaj este unic în lume și atrage multe priviri.

locuri mai puțin cunoscute din România
Podul lui Dumnezeu

6. Lacul fără fund

Regăsit în inima munților Siriu, județul Buzău, acest lac nu este foarte cunoscut turiștilor. Probabil fiindcă este înconjurat de peisaje sălbatice.

Legenda spune că aici își aruncau locuitorii din satele vecine bogățiile, de frica tătarilor.

locuri mai puțin cunoscute din România
Lacul fără fund

7. Castelul Dracula din București

Ultima propunere de pe lista de locuri mai puțin cunoscute din România nu este o glumă. Denumit și Castelul lui Vlad Tepeș, acesta a fost construit de către Carol I și se află în apropierea Parcului Carol din București.

locuri mai puțin cunoscute din România
Castelul lui Vlad Țepeș

Pentru cei curioși să îl viziteze, trebuie menționat că acesta poate fi vizitat doar de două ori pe an: de ziua Armatei Române și de ziua Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.