Şapte cântece de dragoste perfecte pentru luna îndrăgostiţilor

  0
  341
  Şapte cântece de dragoste perfecte pentru luna îndrăgostiţilor

  Şapte cântece de dragoste perfecte pentru luna îndrăgostiţilor

  Senzaţia că nu putem scăpa din ghearele romantismului poate persista în timpul lunii februarie, indiferent că sărbătoreşti Valentine’s Day sau Dragobetele. De aceea, am pregătit o listă cu şapte cântece de dragoste potrivite tuturor stărilor prin care treci când eşti îndrăgostit.

  De ce? Pentru că tema iubirii este răspândită în muzică în numeroase forme şi sentimente. De aceea, ar fi puţin nedrept ca totul să fie tratat dintr-o singură perspectivă.

  Toate piesele care vor fi menţionate sunt lansate după anul 2000. Majoritatea sunt chiar lansate după 2010, ceea ce înseamnă că totul va fi relativ nou. Sau nu neapărat foarte cunoscut.

  Să începem.

  • Little Mix – Touch

  Primul şi cel mai recent apărut dintre cele şapte cântece de dragoste din listă abordează momentul acela când o persoană îţi cade brusc cu tronc.

  Deşi tema este foarte abordată în cadrul genului pop, partea instrumentală iese în evidenţă. Tonul vesel al acestuia te asigură că, dacă te afli într-o situaţie similară, nu va trebui să te îngrijorezi în momentul în care îţi vei declara sentimentele pentru persoana pe care o îndrăgeşti.

  • We Singing Colors – Say you’re mine

  Şi sărim din lumea trupelor de fete britanice fix în scena indie/alternative din România.

  Tehnic, piesa grupului indie-pop bucureştean nu ar fi eligibilă pentru această listă, deoarece nu este inclusă pe niciun material discografic.

  Totuşi, este prezentă deoarece sună minunat şi îţi dă senzaţia că e bine să te îndrăgosteşti, chiar dacă asta vine la pachet cu lipsa de încredere în sine.

  • The xx – Angels

  Trecem chiar la dragostea în sine. Sau mai degrabă la un cântec de dragoste care exprimă pasiune prin aranjamentul minimalist şi vocea delicată a lui Romy Madley Croft, una dintre vocile grupului englez de indie-pop.

  Nu ştiu dacă toţi cititorii se vor putea regăsi în sentimentele de adoraţie sau de dor intens după o persoană iubită. Însă instrumentalul asemănător unui cântec de leagăn sigur face ascultarea mai uşoară.

  •  Adele – Water Under The Bridge

  Muzica poate fi fascinantă uneori. Mai ales când eşti pus faţă în faţă cu versurile unei melodii, care pot fi interpretate în fel şi chip în funcţie de om.

  Indiferent că vezi această piesă ca fiind despre momentul în care îţi dai seama că iubeşti o persoană mai mult decât te aşteptai sau despre depăşirea unui moment critic dintr-o relaţie, vocea cântăreţei britanice tot te va entuziasma.

  https://www.youtube.com/watch?v=iRIi0jHGJ1k

  • The National – I Need My Girl

  Dorul faţă de cei dragi este o senzaţie bine cunoscută, indiferent că vorbim despre parteneri sau nu. Probabil lipsa unei implicări totale într-o relaţie nu e o senzaţie chiar aşa de familiară.

  Dar cine a zis că trebuie să asculţi doar piese despre experienţe pe care le-ai trăit?

  • Yeah Yeah Yeahs – Maps

  Dintre multiplele cântece de dragoste menţionate în listă, acesta ar fi primul care abordează o despărţire.

  Despre ce situaţii ar putea fi vorba? Iubitul/Iubita alege să îşi urmeze propriul drum în viaţă, iar tu ajungi să suferi. Prima reacţie ar fi să te blamezi pentru ceea ce s-a întâmplat. A doua, cea din piesă, e să te amăgeşti că nimeni nu-l va iubi aşa cum o faci tu.

  •  Radiohead – True Love Waits

  Ultima piesă din lista de cântece de dragoste nu putea fi mai specifică pentru trupa care o interpretează. Nu de alta, dar cine ar asocia grupul din Oxfordshire cu piese despre fericire?

  Versurile sunt uşor de înţeles. Ele reflectă ideea sacrificiului pentru a te asigura că o relaţie, fie ea şi fragilă ca urmare a unor altercaţii, rămâne în picioare.

  Dacă aceasta nu mai are rost, singurul lucru pe care poţi să îl mai faci e să te implori de cel drag să nu te părăsească.

  Cu toate că Valentine’s Day sărbătoreşte părţile pozive ale iubirii, noi nu ar trebui să ne lăsăm păcăliţi. Da, e frumos şi profitabil să simţi fluturi în stomac, dar dragostea nu înseamnă numai lucruri pozitive.

  Dragostea e mai degrabă ca un rollercoaster: eşti calm la început, ulterior începi să devii fricos, apoi te obişnuieşti cu înălţimile doar pentru a cădrea în gol.

  sursă foto: someecards.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.