sigla_SNV_maimare
Sărbătoarea anuală a voluntariatului se întoarce! O ofertă de 425 de oportunităţi de voluntariat îşi aşteaptă săptămâna viitoare voluntarii şi vizitatorii în 37 de judeţe din ţară şi din capitală, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2013 (13-19 mai). Activităţile de, pentru şi despre voluntariat vor avea loc în spaţii publice sau la sediile ONG-urilor şi instituţiilor organizatoare şi sunt deschise publicului larg.

SNV este un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Anul acesta, SNV se află la cea de-a doisprezecea ediţie şi se desfăşoară sub sloganul “Voluntariatul ne aduce împreună!” Peste 170 de ONG-uri, instituţii şi grupuri informale de iniţiativă organizează concomitent acţiuni de voluntariat şi evenimente de promovare şi celebrare a implicarii în comunitate prin voluntariat. Printre acestea se numără, anul acesta, şi 87 de şcoli şi grădiniţe care organizează acţiuni de voluntariat cu copiii, sub îndrumarea profesorilor coordonatori. Judeţele cu cele mai multe oferte de voluntariat in SNV 2013 sunt Constanţa, Maramureş şi Prahova. Numărul estimativ de voluntari care vor fi implicaţi în următoarea săptămână este de peste 15.000; activităţile la care vor participa aceştia vor veni în sprijinul a peste 100.000 de oameni din comunitate.
“De 12 ani sărbătorim cu pasiune voluntariatul în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, ca o recunoaştere şi o celebrare a bucuriei de a ajuta şi de a fi împreună alături de cei care au nevoie, o oportunitate de a face o schimbare în comunitatea în care trăim prin implicarea directă în activităţi de voluntariat.. Mulţumim tututor celor care contribuie la continuarea tradiţiei SNV. Observăm că, de la an la an, numărul şcolilor şi grădiniţelor care organizează activităţi este în continuă creştere, iar acest fapt ne oferă certitudinea că voluntariatul este un factor important în educaţia tinerilor, care devin, astfel, tot mai implicaţi în comunitate.” (Carmen Marcu – Director Comunicare, Pro Vobis)

 

afis_SNV_2013

Activităţile SNV sunt iniţiate şi derulate de către partenerii locali ai evenimentului, care doresc astfel să îşi aducă aportul la rezolvarea problemelor comunităţilor lor, să promoveze mişcarea de voluntariat, să atragă atenţia presei, autorităţilor locale şi a concetăţenilor lor asupra voluntarilor şi programelor de voluntariat pe care le derulează şi asupra importanţei implicării în viaţa comunităţii prin voluntariat. Fie că este vorba despre târguri de oportunităţi de voluntariat sau despre campanii de informare, campanii şi acţiuni sociale, activităţi de voluntariat public, dezbateri pe tema voluntariatului, activităţi de igienizare sau reamenajare, colecte de cărţi, samd., SNV reuneşte an de an un număr din ce în ce mai mare de participanţi: voluntari, susţinători, ONG-uri, şcoli şi grădiniţe, biblioteci, primării, cluburi şcolare şi cluburi sportive sau grupuri informale. Ca în fiecare an, Pro Vobis, cu spijinul C.S. Mott Foundation, susţine partenerii locali SNV cu materiale promoţionale, primii 100 de parteneri înscrişi primind tricouri cu însemnele SNV, pentru a fi folosite de voluntari în cadrul evenimentelor.

Noutatea ediţiei din acest an este faptul că data de 17 mai, vineri, este dedicată Zilei Voluntariatului Corporatist şi este afiliată evenimentului internaţional Give & Gain Day 2013, iniţiat de BITC UK, care îşi propune să implice companii într-o zi de acţiune comunitară, împreună cu diverşi parteneri sociali. Un număr de 12 activităţi care vor implica companii şi angajaţii acestora vor avea loc în data de 17 mai 2013, în diverse locaţii din România.

Vă invităm pe www.voluntariat.ro/snv pentru a afla detalii! Harta de la secţiunea Calendar este ghidul oportunităţilor de voluntariat oferite de partenerii locali SNV din fiecare judeţ –v ă încurajăm să îi contactaţi pentru înscrieri şi informaţii!
***
Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începand cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu parteneri locali şi centre de voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here