Vineri, 28 noiembrie
Ora 19:00
„Eu nu cred în speranţe, speranţele sunt de tip uman, nădejdea. Nădejdea, zicea Sf. Ap. Pavel: Nădăjduiţi, dar ce nădejde este aceea care se vede? Adică nu vezi nimic, ca acum, îţi pui nădejdea în Dumnezeu. Şi dacă ţi-o pui cu încredere se deschid porţile. Eu aşa am trăit pînă acum. Am crescut într-un ghetou comunist şi am trecut din grădina zoologică în junglă unde te împuşcă la liber. Şi cu toate astea am reuşit să-mi fac multe dintre visurile mele. ” – Dan Puric

Teatrul Elisabeta vă invită vineri, 28 noiembrie, ora 19:00 la evenimentul caritabil intitulat
” Suferința, sănătatea și sufletul poporului român” în cadrul căruia maestrul Dan Puric va urca pe scena alături de invitatul său special, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, unul dintre cei mai de seamă specialişti actuali în medicina naturistă.

Laureat în 1993 al Premiului Bob Pyerce (pentru realizări în domeniul medicinei sociale), membru în Consiliul Consultativ al World Vision International (1995-2004) şi membru al Institutului Boyron-Lyon, dr. Chirilă este şi principalul promotor din România al conceptului de medicină creştină, autor sau co-autor al peste 20 de lucrări de referinţă în domeniul medical şi bioetic.

Evenimentul este organizat în vederea strângerii de fonduri pentru finalizarea lucrărilor Clinicii Nera ( Centrul pentru Cercetări în recuperare Oncologică din Slatina Nera, județul Caraș-Severin).

Proiectul “Clinica Nera”, demarat de Fundaţia de Utilitate Publică Sfânta Irina propune realizarea unei infrastructuri pentru îngrijirea complexă a bolnavilor oncologici. Aceasta nu are scopul substituirii tratamentelor medicale specializate, furnizate de sistemul de sănătate, ci completării şi potenţării acestora. Hospice Sfânta Irina are misiunea de a ajuta pacienții de cancer aflați în fază terminală, precum și pe familiile lor, prin activităţi medicale, psiho-sociale şi spirituale, dând dovadă de excelenţă profesională, compasiune, integritate şi afecţiune. De-alungul timpului membrii fondatori şi personalul calificat al Fundației au derulat mai multe proiecte naţionale şi europene, ultimul astfel de proiect fiind Proiectul Clinica Nera care a obţinut o finanțare de la Uniunea Europeana, in valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% sa fie acoperit de Fundația Sfânta Irina.
Centrul va fi destinat bolnavilor oncologici în primele stadii ale bolii.. Aceștia vor beneficia de o cură de 14 zile, pe durata căreia li se vor asigura servicii de psihoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, dietoterapie, învățarea unui stil de viață corect. Întrucât cercetarea este unul dintre principalele scopuri ale înființării centrului, acesta va include un departament axat pe evaluarea metodelor de recuperare, dar și unul dedicat depistării precoce a cancerului. Amplasată în Valea Nerei, într-o zonă ferită de poluare și organizată ca o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Pret bilet: 50 lei
Rezervari si informatii: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro și pe www.biletoo.ro