Samsung GALAXY S5 si avantajele software oferite

0
545

La târgul de tehnologie MWC 2014 a fost prezentat și modelul Samsung GALAXY S5, model așteptat cu sufletul la gură de majoritatea iubitorilor de tehnologie și a fanilor marelui producător coreean. Au circulat zvonuri privind specificațiile smartphone-ului încă de acum două-trei luni, însă acestea s-au intensificat odată cu apropierea momentului lansării. În cele ce urmează voi prezenta atât specificațiile telefonului, cât și aplicațiile și serviciile de care veți beneficia în urma achiziționării aparatului.

samsung-galaxy-s5-unveiled-mwc

Specificații

Samsung GALAXY S5 are un display cu diagonala de 5,1 inch, o alegere puțin ciudată din punctul meu de vedere, mai ales că S4 are un ecran cu o diagonală de 5 inch, iar diferența de 2,5 mm nu e justificată. Într-adevăr, rezultă un ecran mai mare și implicit o densitate de pixeli puțin mai mică. Display-ul este de tip Super AMOLED, cu aceeași rezoluție ca și la Samsung Galaxy S4, Full HD – 1920 x 1080 pixeli, o rezoluție foarte mare, care se regăsește la toate smartphone-urile de top. Telefonul este rezistent la apă și praf și poate „supraviețui” sub apă chiar și 30 minute încontinuu la o adâncime de până la 1 m. Acesta este într-adevăr un plus. Produsul vine în două variante din punct de vedere al memoriei interne, 16 sau 32 GB, dar suportă card de memorie de până la 128 GB! La capitolul procesor, telefonul impresionează din nou, frecvența procesorului produs de Qualcomm, model Snapdragon 801, fiind de 2,5 GHz, cel mai puternic quad core pe care l-am văzut până în momentul de față.

Deși majoritatea ne așteptam ca în această configurație să se regăsească o memorie RAM de 3 GB, ca și la Galaxy Note 3, iată că de fapt are in componență doar 2 GB. Nu este puțin, poate fi considerat suficient, dar nici mulțumitor, deoarece S-ul din generația anterioară conținea tot 2 GB, iar Allview X1 Xtreme integrează și el 3 GB. Diagonala ecranului modelului sub brand românesc este cu aproximativ 1 cm mai mare decât la proaspătul S5, dar nu este relevant.

Camera principală are o rezoluție foto de 16 megapixeli și poate filma în format 4K (2160p). Vă puteți juca jocuri care solicită multe resurse fără probleme sau viziona videoclipuri la rezoluții foarte mari datorită procesorului grafic performant, Adreno 330. Acumulatorul, cu o capacitate de 2800 mAh, promite o autonomie de până la 21 ore în modul convorbire și până la 16 zile în așteptare.

Designul lui Samsung Galaxy S5 este similar cu cel al generațiilor anterioare, sau chiar cu al altor modelel Galaxy, singurul plus fiind un senzor de amprentă amplasat pe butonul Home.

Aplicații și beneficii software incluse

Valoarea aplicațiilor și serviciilor incluse, de care vă puteți bucura odată cu achiziționarea noului S5 sunt în valoare de 575 dolari. Iată lista:

Run Keeper – serviciu premium inclus pentru 1 an (20 dolari)

Skimble Workout Trainer – gratuit 6 luni, partea premium a aplicației (42 dolari)

Wall Street Journal – 6 luni gratuit (160 dolari)

PayPal – 50 dolari sub formă de bonus în anumite magazine la plata prin intermediul PayPal

EasilyDo Pro – 5 dolari pentru achizițiile din aplicație

Cut the Rope 2 – 10 dolari sub formă de credit pentru achizițiile din joc

Box.net – 50 GB stocare oferiți pentru 6 luni (60 dolari)

Evernote – partea premium a aplicației pentru 3 luni (15 dolari)

Lark Personal Wellness Assistant – serviciul premium pe o durată de 1 an (36 dolari)

Map My Fitness – 6 luni gratuit pentru aplicația cu plată (36 dolari)

Bloomberg Businessweek – 12 luni gratuite (30 dolari)

LinkedIn – cont premium pentru 3 luni (75 dolari)

Blurb – cupon de 5 dolari

Flick Dat – download gratuit ce te scutește de plata a 2 dolari

Bitcasa – 1 TB spațiu de stocare, valabil 3 luni (30 dolari)

În concluzie, dacă prețul mare al lui S5 vă va da puțin înapoi, vă puteți gândi și la multitudinea de aplicații și servicii oferite în mod gratuit pentru primele luni. Dar aveți grijă să nu rămâneți abonați după perioada gratuită, pentru a nu genera niște costuri suplimentare consistente.

Sursă foto: bgr.in