Samsung Galaxy K Zoom, un nou hibrid camera foto – smartphone

  0
  703

  galaxy_k_zoom_3_colors

  La scurt timp după lansarea lui Samsung Galaxy S4, a apărut modelul Samsung Galaxy S4 Zoom. Un smartphone mai slab la majoritatea specificațiilor, mai puțin la nivelul camerei foto, care avea o rezoluție mai mare, dar și un obiectiv similar unei camere foto compacte, ce permitea zoom optic. Sud-coreenii urmează această rețetă în continuare, prin lansarea modelului Samsung Galaxy K Zoom, un nou produs, ce poate fi considerat cameră foto compactă, cu sistem de operare Android și obiectiv foto retractabil. De această dată, denumirea nu integrează numele S5, ci litera K; probabil cei de la Samsung doresc ca aceste modele să aibă propria lor gamă.

  Specificații
  Display-ul lui Galaxy K Zoom amintește de cel al lui Galaxy S3, deoarece are aceeași diagonală, de 4.8 inch, aceeași rezoluție, HD, 1280×720 pixeli, și, așa cum ne-au obișnuit cei de la Samsung, utilizează tehnologia Super AMOLED.
  Camera foto a acestui hibrid (dacă mă pot exprima astfel) are un senzor de 20,7 megapixeli și un zoom optic 10x. Senzorul BSI CMOS dispune de o distanță focală de 24-240mm F3.1-6.3. Camera foto-video are și un senzor optic de stabilizare a imaginii și poate filma la rezoluție Full HD, la 60 cadre pe secundă. Smartphone-ul este echipat cu LED flash Xenon și vine cu o aplicație pentru cei pasionați de selfie-uri, Selfie Alarm. Aparatul cu funcție de telefon are și o cameră secundară, de 2 MP.
  Procesorul Exynos este foarte interesant prin prisma numărului de nuclee. Este de tip hexa-core și conține de fapt două procesoare alăturate, un quad-core cu frecvența de 1,3 GHz și un dual-core de 1,7 GHz. Memoria RAM este mare, de 2 GB, iar spațiul de stocare intern este de 8 GB, cu posibilitatea atașării unui card de maxim 64 GB. Acumulatorul are o capacitate rezonabilă, de 2430 mAh.
  Designul este inspirat din cel al lui Galaxy S5, un lucru evident fiind aspectul suprafeței de pe spate, ce oferă o aderență bună.

  samsung-galaxy-k-zoom_0

  Concluzie
  Pentru cei ce își doresc un astfel de gadget, cu specificații hardware de nivel puțin peste medie, asemănătoare modelelor Galaxy S3 și S4, dar cu o cameră considerabil mai bună decât cea a lu S5, acesta pare a fi alegerea perfectă. Prețul de lansare va fi de aproximativ 500 euro.

  Sursă foto: knowyourmobile.com, androidcentral.com