summer-beach-fun

Cu toate că, strict calendaristic, încă nu a venit vara, vremea din ultima perioadă ne face să ne gândim la ea. Aproape toată lumea aşteaptă cu nerăbdare venirea zilelor însorite şi regretă momentul când acestea dispar. Desigur, este şi o contradicţie în sensul că aşteptăm vara, dar nu ne place căldura sufocantă sau ne place iarna, dar nu suportam frigul. Ar fi o banalitate să spun acum propoziţia cum că „fiecare anotimp are farmecul lui”. Este de la sine înţeles că aşa este. Însă, parcă mai presus de toate, vara este cel mai îndrăgit anotimp. Care sunt motivele care fac din această perioadă una atât de aşteptată?

Ne place vara pentru că distracţia este pretutindeni. Putem ieşi oriunde să ne distrăm fie ca o facem în parcuri, la terase sau că plecăm la mare. Iarna nu putem face acest lucru. Ne place vara pentru că soarele este mereu pe cer strălucind cu putere. Vara, toată lumea pare mai veselă şi mai zâmbitoare în comparaţie cu iarna când toţi se grăbesc să ajungă acasă la căldură. Vara purtam hainele cele mai subţiri şi mai lejere. Cel mai plăcut moment este acela când scoţi din şifonier hainele cele mai subţiri, iar pe cele groase le arunci cu satisfacţie într-o cutie în colţul camerei. Vara, zilele sunt cele mai lungi, iar nopţile cele mai călduroase. Este plăcut să vezi să vezi că începe să se ȋnsereze pe la orele douăzeci şi două. Ai impresia că efectiv ziua este mult mai mare şi poţi face mult mai multe lucruri. Vara socializezi cu mult mai multă lume decât în restul anului şi ai ocazia de a-ţi face noi prieteni.

Îngheţată putem mânca oricând în timpul anului, însă parcă in timpul verii este mult mai gustoasă. Nimic nu se compară cu o baie la piscină sau cu o bere rece pe o vreme toridă, cu un grătar la iarbă verde sau cu un răsărit la malul mării. Apoi, vara este asociată cu vacanţa. Spui vara şi cuvintele care îţi vin în minte imediat sunt vacanţă, distracţie, libertate. Tuturor ne vin aceste cuvinte în minte în mod inevitabil. Vara, cel mai urât lucru este să stai inschis într-un birou şi să munceşti în timp ce alţii se distrează. Nimeni nu îşi doreşte aşa ceva. Toţi vor să evadeze undeva pe o terasă sau pe o plajă, profitând de vremea frumoasă.

Iubim vara atât de mult încât, după ce trece, o aşteptăm cu nerăbdare pe următoarea, dar ne încearcă şi o serie de regrete că am fi putut profita mai mult de cea care a trecut. Rămânem cu multe amintiri frumoase, cu prieteni noi şi cu un album pe Facebook care să ne aducă aminte de acestea.

Sursa foto: thehungrygoddess.com/