Salonul Auto Moto 2016 și International Drift Grand Prix – review

0
717

Între 20 și 24 Aprilie, Salonul Auto Moto și-a deschis porțile pentru cea de-a șasea ediție în Piața Constituției. Pasionații de mașini și de motociclete au avut din nou ocazia să își încânte privirea cu mașini alese, unele dintre ele fiind chiar dezvăluite în premieră.

În afară de expoziția de mașini și motociclete care a fost pusă în valoare de organizatori, publicul s-a putut bucura și de câteva demonstrații savuroase de drifting. În zilele de weekend, circulația în zonă a fost restricționată pentru o cursă de drift din cadrul International Drift Grand Prix, la care au putut fi admirați piloți din România, Bulgaria, Ungaria și Italia. De asemenea, SAM s-a putut lăuda și cu o paradă moto grandioasă.

DSC_0010

Dincolo de tot acest spectacol, la intrarea în cort, ca de fiecare dată, aveai ocazia să îți achiziționezi de la cauciucuri, haine și accesorii pentru motocicliști, chiar și odorizante de mașină și multe alte accesorii. Cred că aceasta era zona prin care vizitatorii treceau cel mai rapid, în goana lor după motoare și senzații tari.

Am privit mărci aranjate în ordine alfabetică: Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Opel, Seat, Skoda, Suzuki și Volkswagen, însă drept să spun, nu toate te făceau să zăbovești asupra lor.

DSC_0031

Dincolo de asta, important de menționat este că aici am putut vedea, în premieră națională, patru modele de mașini pe care în showroom-uri nu le puteți găsi încă, și anume: Fiat Fullback, Jeep Renegade, Suzuki Baleno și Opel Astra Sports Tourer.

Concursul de drift s-a încheiat duminică, în ultima zi a SAM, după ce 39 de piloți români și bulgari și-au demonstrat pasiunea și talentul. Printre aceștia s-a numărat și Sorin Ene, vicecampion național de drift al României în 2013 și campion național al României la drift în 2015, cunoscut de majoritatea fanilor driftului drept ,,HAI”. Acesta a început să cocheteze cu driftul în anul 2002 la volanul unui BMW E30.

O altă prezență care a făcut din competiția de drifting să fie și mai palpitantă a fost Kristalina Stefanova, care la vârsta de numai 18 ani a reușit să facă un adevărat spectacol pe patru roți și să fie probabil una dintre cele mai apreciate participante de la SAM 2016.

DSC_0145

În ciuda faptului că s-a anunțat o duminică mohorâtă și ploioasă, SAM a avut noroc și de vreme bună, pentru ca toată atmosfera de spectacol să fie și mai palpitantă în lumina caldă a soarelui. Deși mașinile expuse în interiorul cortului nu au fost dintre cele mai grandioase (ca cele pe care le-am admirat la ediția de anul trecut), SAM 2016 a reușit să surprindă prin câteva modele deosebite și astfel să se transforme într-un eveniment de notat.

Mai multe vă vor vorbi fotografiile surprinse în mulțimea de oameni și de motoare învolburate. 

DSC_0174

DSC_0169 DSC_0166 DSC_0165 DSC_0158 DSC_0152 DSC_0147 DSC_0053 DSC_0052

Aici puteți vedea și rezultatele pentru drift, la Calificări Clasa ,,DEBUTANT”:

13094141_976104085820697_8554853746925288987_n

Fotograf: Paul Stănescu

Sursă foto: Romanian Drift Comunity

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.