netcarshow.com

salon-de-lauto-de-Genève-2014_1

Anul acesta, în perioada 6 – 16 martie, are loc Salonul Auto de la Geneva. Am preferat să încep cu această frază, întrucât consider că este o informație care ar putea stârni, în primul rând, curiozitatea băieților. Deși acest articol vi se adresează în special vouă, băieților, asta nu înseamnă că fetele nu ar putea fi fascinate de aceste încântătoare „bijuterii” pe patru roți.

Exclusivism, viteză, lux: prin aceste cuvinte magice ar putea fi caracterizat evenimentul ce a cristalizat atenția fanilor auto. Trebuie să recunosc că și eu am rămas fermecată de frumusețea acelor bolizi, care parcă au ceva mistic, care nu te lasă să nu îți dorești să afli măcar câteva informații. Așadar, am hotărât să fac un clasament, subiectiv desigur, și să prezint 10 dintre cele mai încântătoare automobile care sunt „vedetele” Salonului de la Geneva.

10. Nissan Juke facelift se prezintă la salonul de la Geneva, cu o nouă față, cu ajustări, însă producătorii au decis că nu ar fi cazul să o modifice complet, având în vedere faptul că s-au înregistrat vânzări de peste 100.000 de exemplare pe an. Astfel interiorul ne duce cu gândul la o mașină practică, dar în același timp ni se arată ca fiind una cu personalitate, cu clasă.

.com
zercustoms.com

9. Skoda Vision C– cehii de la Skoda susțin că această frumusețe respectă deja regulile de emisie pentru anul 2020 (doar 91 de grame de emisii de dioxid de carbon pentru fiecare kilometru parcurs). Cred că genul acesta de automobil prezintă mult interes pentru militanții împotriva poluării mediului. De altfel protejarea mediului înconjurator ar trebui să ne atragă atenția tuturor, nu-i așa?

zigwheels.com
zigwheels.com

8. Alfa Romeo 4C Spider Concept are o greutate foarte mică, mai puțin de o tonă. Decapotabila italiană este posesoarea unei cutii de viteză cu ambreiaj dublu, ce facilitează o schimbare, extrem de rapidă, a treptelor; ba chiar amețitoare, cât ai clipi din ochi.

netcarshow.com
netcarshow.com

7. Lamborghini Huracan, acest model nou atrage prin aspectul său, având un puternic impact vizual. Se caracterizează printr-o: bună manevrabilitate, viteză maximă atinsă de 325 de km/h și trei moduri de conducere (stradă, sport, corsa). Primele modele vor fi produse în această primăvară.

gtspirit.com
gtspirit.com

6. Ford Mustang se anunță a fi principalul punct de atracție, ca un magnet pentru vizitatori. Geneza acestui „muscle-car-american”, așa cum este denumit adesea, i se datorează românului Iosif Oros. Prin ce impresionează? Părerea mea este că prin design, care este un amestec ciudat, dar în același timp plăcut, de soliditate și eleganță. Ba chiar se spune că noul mustang va rivaliza cu mașinile sportive. Nu știu vouă, dar mie cu siguranța acest model îmi stârnește nostalgia lui KITT, mustangul „înzestrat” cu inteligență artificială, din regia lui Glen Larson.

blog.hemmings.com
blog.hemmings.com

5. IED Hyundai Passocorto este un concept gândit de 16 studenți, de la masterul de design în transport din Torino. Acest model este rodul unei interesante colaborări între italieni și coreeni, întrucât studenții au lucrat cu centrul de design Hyundai. Spun, colaborare interesantă, fiindcă toată lumea cunoaște diferențele interculturale dintre coreeni și italieni.

autos.yahoo.com
autos.yahoo.com

4. Jaguar XFR-S SportBrake se anunță a fi o felină feroce pe șosele, care va concura cu Audi RS6 Avant. Prin ce ne surprinde plăcut? Ei bine, cu siguranță nu prin preț, deoarece prețul de pornire va fi de 82.495 de lire. Ȋnsă dacă facem abstracție de acest amănunt cam picant, atunci putem să ne lăsăm vrăjiți de apariția ei.

gtspirit.com b
gtspirit.com

3. Bugatti Veyron Rembrandt se încadreza cu succes în categoria mașinilor de lux, iar frumusețea ei m-a determinat să amintesc de acest model, deși știm cu toții că este unul exclusivist, aproape imposibil de achiziționat. Doae trei automobile vor fi produse, achiziția unui astfel de bolid lăsându-l pe cumpărător cu 2,18 milioane de euro mai „sărac”. Sigla, devenită simbol al mărcii, este reprezentată de un elefant de bronz, creație a cunoscutului sculptor Rembrandt Bugatti.

netcarshow.com
netcarshow.com

2. Maserati Alfieri (producator italian) este noul coupé sportiv de lux, cu un design aparte, în stil futurist, iar aspectul interiorului se impune prin eleganță, rafinament, bun gust. Deci este un concurent demn de luat în seamă de către modelele de lux germane și britanice. Voi ce părere aveți?

latimes.com
latimes.com

1. Koenigsegg One, o mașină care a fost descrisă de către producători ca fiind cea mai rapidă. Este un model rar al cărui preț este deocamdată secret, însă nu este niciun „secret de stat” faptul că deja exista șase fericiți milionari care și-au comandat acest „spiderman” al șoselelor. Poate atinge 0-400 de km/h în 20 de secunde, câștigând lupta cu Bugatti Veyron Super Sport sau Hennessy Venom.

carrobonito.com
carrobonito.com

Sper că acest mic tur al celor mai atractive automobile v-a atras atenția si v-a trezit interesul de a urmări știrile din această săptămână de la Salonul Auto de la Geneva. Credeți-mă, merită!

Redactor: Răuțu Iulia Simina