Am tot auzit expresia asta și sincer, m-a zăpăcit la început. Fiecare o spunea într-un context diferit și nu reușeam să înțeleg ce vrea să însemne. Unul spunea „Să nu aștepți la coadă când îți faci abonamentul la metrou, asta înseamnă să fii mafiot”, altul era de părere că „Să prinzi RATB-ul în ultima secundă, asta înseamnă să fii mafiot” sau „Să fii integralist, asta înseamnă să fii mafiot”.

Am zis OK, trăim într-o societate care se indentifică cu Al Capone sau Don Vito Corleone. Not bad. Sunt personaje interesante, recunosc. Așa că „am intrat în rând cu lumea” și m-am gândit să vin și eu cu propria mea variantă a ceea ce înseamnă să fii cu adevărat mafiot. O să las aici o listă cu cinci filme pentru care merită să mergi să cumperi popcorn și voi decideți dacă dați play filmelor sau nu.

boss with glases

5. Synecdoche, New York. Philip Seymour Hoffman interpretează în mod magistral un regizor de teatru care se confruntă cu mari probleme atât în viața personală, cât și în cea profesională. După ce este părăsit de soția sa, totul începe să se prăbușească, depresia în care se afundă devine din ce în ce mai acută, iar greșelile din trecut sunt tot mai prezente. Un om care este, la propriu, bătut de soartă, cu probleme de sănătate, pentru care medicii au un singur răspuns „I can’t tell you!” și singurul lucru pe care vrea să îl ducă la bun sfârșit este piesa de teatru la care lucrează. Printr-o ciudățenie total neprevăzută a destinului, piesa pe care o regizează se împletește cu viața lui de zi cu zi și ajunge să regizeze o versiune a vieții sale. Ce vrea acest film să spună este că prea mulți dintre noi încercăm să aflăm sensul acestei lumi și prea puțini suntem cei care cu adevărat trăim în ea.

4. Mr Nobody. În fiecare minut al vieții noastre suntem nevoiți să luăm câte de o decizie. Indiferent dacă este vorba despre cerealele pe care le mâncăm dimineața, sau cât de tare să facem cafeaua, sunt decizii „importante” pe care ni le însușim. Ce-i drept, nu atât de importante ca atunci când un copil trebuie să aleagă cu cine vrea să rămână după ce părinții lui s-au despărțit. Despre asta e vorba, conștiința unui copil care cântărește de unul singur avantajele și dezavantajele deciziei de a rămâne cu unul dintre părinți. Cât de bogată poate să fie imaginația unui copil? Până unde poate ajunge în câteva secunde? Dar într-o fracțiune de secundă? O să ia copilul decizia cea mai bună? Voi ce spuneți?

3. Talk Radio. Cu toții avem parte de stres la locul de muncă. Însă e mult mai complicat atunci când faci parte din showbizz și job-ul tău presupune să îi mulțumești pe cei din jur. Iar pe lângă toate astea, mai trebuie să îți păstrezi integritatea și să accepți „criticile constructive” ale oamenilor care te urmăresc. Ei bine, Barry (Eric Bogosian) nu e de aceeași părere. La tot ce am spus eu mai sus, el ar spune „To hell with that!”. E genul de persoană care îți aruncă adevărul crud în față, așa cum îl vede. Credea că l-a prins pe Dumnezeu de un picior, atunci când show-ul lui era propus să apară pe un post național, dar lucrurile, evident, nu puteau să meargă așa cum era plănuit. Atitudinea lui mai puțin ortodoxă, nonconformistă, creează probleme și rămâne să urmăriți singuri cum trece peste acestea.

2. Who Am I – No System Is Safe. Trebuie să fac o mărturisire. M-a fascinat mereu lumea IT-ului, acești oameni care prin ceea ce fac, se apropie cel mai mult de magie așa cum o știm noi. Tineri și ceva mai mult decât neliniștiți, o gașcă de băieți care vor să ia cu asalt lumea și să arate ceea ce pot să facă, sunt gata să scoată baghetele magice, în cazul lor laptop-urile și praful magic care de data asta este mintea lor ascuțită și să vă câștige respectul. Sunt ambițioși, determinați, cu vise mărețe și dornici de afirmare. Vă așteaptă mult suspans și acțiune, iar asta e tot ce are nevoie acest film.

1. Child 44. Un film care, din punctul meu de vedere, s-a ridicat la așteptările pe care la aveam. E vorba despre moartea unui copil care duce la descoperirea altor crime monstruoase. Și chiar dacă „There is no murder in Paradise”, Leo Demidov (Tom Hardy), împreună cu Raisa Demidov (Noomi Rapace) și General Mikhail Nesterov (Gary Oldman) aduc la lumină un adevăr care ar fi putut să rămână neștiut, dacă nu luptau și înfruntau pe toți cei care le stăteau în cale. O luptă care a meritat toți pumnii și picioarele primite. Un alt lucru interesant în acest film este relația dintre Leo și Raisa. O relație rece, superficială și mai mult de fațadă la început, care se transformă treptat într-o relație de iubire onestă, după tot ce au trăit împreună. Un film care mie mi-e drag și vi-l recomand cu încredere.

Vizionare plăcută!

seinfeld popcorn

 

Sursă foto: tumblr.com

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here