Să le repetăm numele până când nu le vom uita niciodată

0
182

România nu a câştigat o simplă medalie de aur la spadă. România a câştigat din nou respectul lumii. Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu sunt numele pe care trebuie să le repetăm la nesfârşit până le vom învăţa şi reţine pentru totdeauna. Victoria a aparţinut muncii, talentului, determinării, valorii.

Am învins China (campioana olimpică din 2012) cu 44-38. Pentru cine nu a urmărit desfăşurarea partidei, problema câştigătoarei nu s-a pus niciun moment. În sferturi, fetele au învins SUA cu 24-23 în minutul de prelungire acordat după ce la finalul celor 9 asalturi era egalitate 23-23. Mai mult, România a fost condusă cu 23-20, reuşind să egaleze chiar în ultimele secunde, prin Ana Maria Popescu.  Celor cinci titluri europene şi două titluri mondiale din palmaresul româncelor li s-a adăugat şi cea mai de preţ medalie: aurul olimpic.

hjkl

Nu vreau acum să văd toţi politicienii cum se „lipesc” de această performanţă atât timp cât nu au făcut nimic pentru sportul românesc, atât timp cât investiţiile sunt inexistente. Sportul nu a fost nicioadatǎ o prioritate deşi doar el ne mai aduce bucurii.

SUA, Rusia, China au fost puse la respect de România. Cu ce rămânem? Rămânem cu o amintire extraordinară şi cu speranţe că, văzând această performanţă, mai mulţi părinţi îşi vor îndruma copiii către acest sport. Rămânem cu lacrimile fetelor în momentul imnului, cu bucuria lor copilărească şi cu dansul Anei Maria Popescu din finalul partidei care părea să ne transmită: „Am situaţia sub control, am câştigat. Acum ne şi distrăm.” Am şi acum în minte cum în sală se auzea „România, România”. Piele de gǎinǎ.

GGFGFG

La final, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Ana Maria Popescu a declarat:

„Pe podium m-am gândit la tata. Rămăsesem datoare.”

Echipa IQool salutǎ performanţa extraordinarǎ reusitǎ de fetele noastre de la spadǎ. Bravo, fetelor!

Sursa info: gsp.ro

Sursa foto: www.nasul.tv

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.