Să-l ajutăm pe Leonardo să-și țină diabetul sub control

Să-l ajutăm pe Leonardo să-și țină diabetul sub control

Leonardo este un băiat de 10 ani care a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip I, insulino-dependent. Să-l ajutăm pe Leonardo să-și țină diabetul sub control.

Totul a început în primăvara anului 2016. În urma analizelor de rutină, părinții au aflat că băiatul lor are glicemia mare, prea mare pentru a se încadra în limitele normalității. Au continuat analize amănunțite, iar inevitabilul s-a produs. Doctorii l-au diagnosticat pe Leonardo cu „boala de zahăr”, într-o fază gravă, anume diabet de tip I, insulino-dependent.

Poate că știți deja, diabetul este o boală endocrină și metabolică care se caracterizează prin nivelul ridicat de zahăr în sânge. Pancreasul nu mai poate produce suficientă insulină pentru funcționarea optimă a organismului și astfel injecțiile cu insulină sunt o necesitate vitală pentru băiețelul de 10 ani. Mai mult decât atât, faptul că Leonardo este un diabetic insulino-dependent îi complică și mai mult starea de sănătate. Are nevoie zilnic de șase injecții cu insulină, de un program echilibrat cu exerciții fizice, mâncarea îi este porționată, alimentația i s-a schimbat în totalitate. Copilul nu se mai poate juca cum o făcea înainte, suferă din cauza înțepăturilor de la injecții.

Și asta nu e tot, există cazul nefericit în care diabetul lui Leonardo poate ajunge la complicații. Infarctul și accidentul vascular cerebral sunt boli răspândite în rândul diabeticilor de tip I. Puștiul este predispus la astfel de complicații și are mare nevoie de ajutor din partea noastră.

Cu cât este controlată mai bine valoarea glicemiei, cu atât riscul ca boala să se complice scade semnificativ. Din păcate, părinții lui Leonardo nu își pot permite financiar să plătească pentru monitorizarea și controlarea bolii fiului lor.

Sunt mulți copii în România care suferă de diabet și, cu toate că autoritățile fac tot posibilul pentru a ajuta aceste suflețele puse la încercare de la o vârstă atât de fragedă, NOI le putem schimba viața. NOI putem să-i schimbăm viața lui Leonardo. Îl putem face să zâmbească și să-i demonstrăm că ne pasă de suferința lui. Nimeni nu e dator să se chinuie și să fie prizonierul unei boli. Ne-am născut ca să fim fericiți, la fel și Leonardo.

Pentru donații puteți accesa site-ul www.fundatiamereuaproape.ro. Puteți dona 2 euro printr-un SMS la nr 8848 sau direct, în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea “Leonardo Minuț”.

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

Diabetul nu are leac, dar poate fi ținut sub control. Să-l ajutăm pe Leonardo să-și țină diabetul sub control.

Sursă foto: www.fundatiamereuaproape.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here