Să crezi în Illuminati e ca și cum ai crede în Moș Crăciun, doar că mai stupid

0
613

Lumea în care trăim e tare complicată, iar unii vor să o complice și mai tare. De ce… nu pot să îmi dau seama. S-a ajuns într-un punct în care se vorbește despre Illuminati cu atâta siguranță și certitudine încât a început să mi se facă și mie frică. În sensul că oamenii discută despre acești băieți într-un mod prea natural și obișnuit, ca atunci când discută despre… nu știu, prețul hârtiei igienice sau câți bani au pus la pariuri pentru meciul de aseară. E perfect OK să fii puțin sceptic, să fii atent la evenimentele care se petrec și să îți pui întrebări, dar ele trebuie să fie legitime. Poți să te gândești „Ce straniu că posturile TV nu mai prezintă faptele concrete, ci doar încearcă să manipuleze mulțimea. Crazy, right?!”.

Dar e aberant să îți treacă prin minte „Toată lumea își dă check-in oriunde s-ar afla, dacă nu ar exista opțiunea asta am avea o viață și nimeni nu ar ști ce facem, așadar și prin urmare, Illuminati există și au inventat butonul de check-in să ne controleze!” sau „S-a întrerupt lumina, dacă nu am lumină nu văd, Illuminati văd cu ochiul lui Horus, deci Illuminati vrea ca eu să mă duc la culcare!”. Poate n-ar fi o idee tocmai rea, pentru că oricum la ultimul control oftalmologic Doamna Doctor mă întreba pe un ton suspicios „De ce ai ochii așa roșii?!”. As I see it, Illuminati vrea ca eu să am mai mare grijă de mine.

illuminati 2

Prima dată când o cunoștință a adus în discuție Illuminati și întreaga teorie despre ce credea el că face această organizație, trebuie să recunosc că am fost oarecum fascinată. Acești oameni care chiar cred în Illuminati sunt întru totul dedicați acestei teorii și ar face orice să te convingă. Am observat în ei harul de a povesti, cu câtă pasiune și ardoare vor ca tu să deschizi ochii și să vezi cum este lumea de fapt. Asta m-a făcut într-un fel sau altul să ascult și uneori îmi arătam și eu uimirea de cele aflate cu câte un „Wow! Nu pot să cred!” sau „Tu vorbești serios? Incredibil!”.

seinfeld 1

 

Istoria ne spune că a existat o organizație ocultă, numită Illuminati, undeva prin anii 1776, iar scopul lor era să instaureze „o nouă ordine mondială”. Și bineînțeles, să facă asta, aveau nevoie de controlul absolut al… ei bine, al tuturor lucrurilor. Prin reducere la absurd, dacă Illuminati ar fi o organizație activă și în ziua de azi, noi nu am fi decât niște simpli pioni sau marionete, care ar juca după bunul plac al adevăraților conducători. Nu, vreau să rectific ce am spus. Pionii sunt importanți, dacă am crede în aceste teorii am fi ceva asemănător unor gândaci, bine, gândaci simpatici totuși, de care se pot descotorosi oricând dacă prezentăm un pericol sau nu le mai suntem de folos. Câteva aspecte pe care poate nu le știați despre această organizație găsiți în textul media de mai jos.

Mi-e imposibil să cred în această organizație. Cred în secrete de stat, în lucruri care ar trebui să rămână ascunse și un mister pentru noi, oamenii de rând. Cred în ambiția și setea pentru putere a unor lideri mondiali, în dorința lor de a ne manipula pentru ca ei să dețină în continuare frâiele acestei lumi care le scapă de sub control. Dar nu pot să nu îmi imaginez cum ar decurge o conversație între mine și Obama spre exemplu. Mă și văd ciocănind la Casa Albă, cu reportofonul în mână „Bună ziua, Domnule Președinte. Eu cred că dumneavoastră faceți parte din Illuminati. Ce părere aveți despre asta?”. La care el, probabil, „Chiar nu știu despre ce vorbești! Au făcut ăștia un film de care eu nu am auzit?”.

so much stupid

În orice caz, pe cât de interesante sunt toate aceste povești cu Illuminati și teorii ale conspirației care duc dincolo de absurd de cele mai multe ori, sfatul meu prietenesc este să nu ne lăsăm viața influențată de pure speculații. Se mai întâmplă să merg pe principiul „It’s not paranoia if they’re out to get you!”, dar în limitele normalului. Adevărul nu îl putem afla oricât de mult ne-am dori. Și cred că nici nu ar trebui să ne preocupe prea mult. Să începem să căutăm un adevăr care cu siguranță o să fie mult mai sumbru, trist și înfricosător decât ne putem noi imagina, e ca și cum ai merge să vânezi fantome. Știi că ar putea fi ceva acolo, dar nu vei putea vreodată să o dovedești.

Acest mesaj v-a fost transmis de către Illuminati cu respect și căldură!

Sursă foto: tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.