Bucureşti, 15 aprilie 2016. Înscrierile la Concursul Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” au fost prelungite până la 4 mai pentru secţiunile de interpretare muzicală (Canto, Pian, Violoncel) şi până la 5 mai pentru secţiunea Critică Muzicală. Concursul este acum deschis atât cetăţenilor români, cu vârste între 16 şi 27 de de ani, cât şi cetăţenilor din Republica Moldova.

Concursul Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” a fost înfiinţat în anul 1991 de către Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, căreia, mai tarziu, i s-a alaturat Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Din 2016, Societatea Muzicală a preluat finanţarea şi managementul logistic al competiţiei, iar comunicarea Concursului este realizată de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea proiectelor sociale şi culturale.

Ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie, concursul se va desfăşura în perioada 9-16 mai la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Înscrierile în concurs vor continua până la 4 mai pentru secţiunile Canto, Pian, Violoncel şi până la 5 mai pentru secţiunea Critică Muzicală. În această perioadă sunt aşteptaţi să se înscrie şi cetăţeni din Republica Moldova. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.mihailjora.ro şi pe www.facebook.com/MihailJora.

Principalul obiectiv al concursului „Mihail Jora” este acela de a promova cele mai valoroase talente din România şi Republica Moldova şi, totodată, o mai cuprinzătoare cunoaştere – în rândul interpreţilor şi publicului – a creaţiei componistice naţionale, cu precădere asupra operei lui Mihail Jora, eminentă personalitate în istoria muzicii româneşti.

Premiile Concursului Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora”:
Premiul I la secţiunile Pian, Canto şi Violoncel – 3,000 €
Premiul al II-lea la secţiunile Pian, Canto şi Violoncel – 1,000 €
Premiul special „Mihail Jora” la secţiunile Pian şi Canto– 1,000 €
Premiul I la secţiunea Critică Muzicală – 1,500 €
Premiul al II-lea la secţiunea Critică Muzicală – 500 €

Parteneri media: Radio România Muzical, ABC Muzical, Radio Clasic, Revista Bulevard, IQool, Post Modern, The Marketer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here