S-a lansat Talk for Youth, un podcast despre tineri pentru tineri. 24 de episoade cu informații utile pentru adolescenți

0
139
talf for youth
Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) lansează podcastul Talk for Youth, o serie de 24 de episoade dedicată adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. În fiecare episod, Ana și Luca, două personaje fictive, discută despre aspecte care le influențează viața și relațiile cu ceilalți.

Talk for Youth îi încurajează pe tineri să reflecteze asupra unor teme precum stima de sine și imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe, tulburările alimentare și comportamente riscante în ceea ce privește sănătatea reproducerii. Cele două personaje ale podcastului Talk for Youth discută despre toate aceste aspecte și multe altele, în cele 24 de episoade, care vor fi lansate săptămânal, începând cu 30 iunie.

Lansăm Talk for Youth, un podcast pentru adolescenți despre sănătate, relații, comunicare și valori sociale. Fiecare podcast reprezintă o sursă de informare, un prilej de a reflecta asupra diverselor aspecte care ne pot influența sănătatea și starea de bine și o provocare de a afla mai multe lucruri”, a declarat Carmen Suraianu, directoarea executivă a SECS.

În primul episod, Ana și Luca discută despre fenomenul de bullying și cum acest comportament de intimidare, deseori sistematic și repetitiv, ne poate afecta negativ sănătatea mintală și calitatea vieții. Puteți asculta episodul pe Youtube, Spotify și în toate aplicațiile de podcasting.

Talk For Youth este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS). SECS este o organizație non-guvernamentală activă de peste 30 de ani, care este alături de profesioniști și tineri pentru a-i sprijini pe aceștia din urmă în adoptarea unor comportamente sănătoase pentru menținerea siguranței personale și a stării de bine. Mai multe informații despre subiectele discutate găsiți aici.