Every Can Counts România lansează un program de burse de excelenţă pentru studenţii la facultăţi de geografie, biologie, chimie şi domenii conexe, cu profil de mediu. Scopul acestui program este de a determina cât mai mulţi tineri să se implice în acţiuni de protejare a mediului.

Every Can Counts România deschide înscrierile pentru programul Bursa de Excelenţă EveryCanCounts, în cadrul căruia va acorda unui număr de 3 studenţi câte o bursă în valoare de 500 euro. Bursa este menită să recompenseze eforturile depuse în anul universitar 2015-2016. Scopul proiectului este de a suscita interesul tinerilor pentru cercetarea în domeniul mediului.

Principala condiţie pentru a putea candida pentru o bursă Every Can Counts este ca facultatea la care studiezi să fie înscrisă în programul de burse. Lista facultăţilor care au intrat deja în program este următoarea:

  • Facultatea de Biologie – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
  • Departamentul de Geografie – Universitatea de Vest Timişoara
  • Facultatea de Științe ale Naturii și Stiințe Agricole Constanţa

Înscrierile continuă. Dacă facultatea ta nu se regăseşte în această lista, poţi transmite acest mesaj conducerii pentru semnarea unui acord de colaborare. Acordul este disponibil pe site-ul www.everycancounts.ro.

Înscrierea se va face prin transmiterea aplicaţiei la adresa office@alucro.ro, cu subiectul „înscriere bursa ECC”. Aplicaţia va conţine următoarele informaţii:

  1. Formularul de înscriere, completat cu datele aplicantului;
  2. Un eseu cu tema legata de protecţia mediului (format Word, Times New Roman, spaţiere 1.5, maxim 10.000 de caractere), fie cu caracter general, în care să existe o secţiune dedicată dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclării dozelor din aluminiu.
  3. Video de prezentare care să răspundă câtorva întrebari (Spune-ne ceva despre tine; Care este tema eseului tău şi de ce ai ales-o; Descrie experienţa în voluntariat şi ce responsabilităţi ai avut; Cum consideri că îţi poate fi de folos bursa Every Can Counts; Intenţionezi să urmezi o carieră care are legătură cu protecţia mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer).

Data limită de trimitere a aplicaţiilor este 31 mai 2016. Orice aplicaţie trimisă după această dată nu va fi luată în considerare.

Criterii de jurizare:

Obligatoriu: media 8 (anul 2014-2015)

  • eseu legat de protecţia mediului* = 5 puncte
  • video de prezentare  =  5 puncte
  • experienţa în voluntariat = 5 puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here