Luni, 7 octombrie 2013, a avut loc lansarea oficială a asociației RYSA (Romanian Youth Sports Association). Aceasta vizează practicarea sportului în mediul de tineret, inclusiv cel universitar și realizarea unor relații între diferitele categorii sociale. RYSA susține și organizează acțiuni sportive de tineret în toate cele 22 de centre universitare din România.

Organizatia îşi propune să promoveze dezvoltarea profesională şi personală a tinerilor, prin practicarea sportului de masă.

În vederea atingerii scopului propus, asociația are ca obiective următoarele:1370489_581016431947970_1184888101_n

– Dezvoltarea sportului de echipă și individual;

– Organizarea de cursuri și stagii de pregătire;

– Promovarea tinerelor talente în sport și domenii colaterale;

– Asigurarea și dezvoltarea unor programe de consultanță și de specialitate pentru membrii săi și alte categorii sociale;

– Organizarea de competiții sportive naționale;

– Dezvoltarea contactelor și a parteneriatelor cu diferite instituții de specialitate și parteneri privați;

– Organizarea de evenimente pentru alte activități aflate în sfera intereselor studenților, tinerilor și a altor categorii de vârstă.

RYSA îşi va îndeplini obiectivele prin derularea unor proiecte care vor viza atât activităţi sportive, cât şi activităţi de ecologizare, punând accent pe conştientizarea importanţei mediului. Printre sporturile promovate se numără fotbalul, street-ball-ul, tenisul de câmp, atletismul, dar şi alte sporturi neconvenționale.

Alte detalii despre asociație, competițiile și proiectele RYSA, vor fi disponibile aici.