Pe 15 februarie s-a dat startul celei de-a patra ediții a programului de internship al Guvernului României. Astfel, cei interesați de posibilitatea de a deveni stagiar în cadrul executivului trebuie să știe că pot aplica până la data de 15 mai, urmând ca, în perioada 16-23 mai, să le fie analizate cererile.
Pentru a putea fi eligibili, candidații trebuie să dețină cetățenia română la data înscrierii, să nu aibă mai mult de 25 de ani, adică să nu fie născuți înainte de 1991, să fie student sau proaspăt absolvent al ciclului universitar sau post-universitar, să stăpânească o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă etc.) și să aibă cunoștiințe minime de IT, în special cele de utilizare a programului Microsoft Office.
De asemenea, experiența nu este necesară pentru a aplica, dar ea poate fi considerată un avantaj în cadrul procesul de selecție. Doritorii care sunt deja activi pe piața muncii nu vor fi luați în considerare.
Absolvenții edițiilor trecute ale programului Guvenului nu mai pot candida din nou. Mai există însă posibilitatea de a candida pentru cei care s-au mai înscris în anii precedenți, dar care au fost respinși în urma procesului de selecție.
Pe lângă aceste criterii, cei 150 de stagiari care vor fi recrutați la Palatul Victoria vor trebui să îndeplinească sarcinile specifice departamenulului ales. Printre ministerele care pun la dispoziție locuri libere se numără: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (22 locuri), Ministerul Fondurilor Europene (10 locuri), Ministerul Afacerilor Externe (7 locuri), Ministerul Tineretului și Sportului (7 locuri) și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (5 locuri).
Practica mai este deschisă și la Institutul Național de Statistică (6 poziții), Agenția pentru Agenda Digitală a României (4 poziții), Departamentul pentru Relația cu Parlamentul (2 poziții) sau în cadrul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (o poziție).
Programul oficial de internship de la Palatul Victoria își deschide porțile pe 22 iulie și se va finaliza două luni mai târziu, pe 22 septembrie.
Înscrierile se pot face prin completarea unui formular online, disponibil după crearea unui cont pe site-ul internship.gov.ro.
Activitatea va fi remunerată cu câte 1000 de lei pe lună și va fi alocată pe baza prezenței și implicării active în cadrul programului, și anume efectuarea a minim 120 de ore de practică pe lună.
Stagiarul va putea beneficia de 5 zile libere pe parcursul celor două luni pe care să le poată folosi pentru scopuri personale.
sursă informații: internship.gov.ro
sursă foto: studentul.info, Internship Guvernul României